Друк

Тренінг для міждисциплінарної команди

.

Про те, що притулки та інтернати – не найкраще місце для виховання дітей, говорять давно. Та поки що, окрім прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, альтернатив у дитини, яка опинилася без батьківської опіки не було.

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України №148 від 16.03.2017 "Деякі питання здійснення патронату над дитиною" в області триває робота по запровадженню послуги сімейного патронату.
14 травня 2019 року в Новоград-Волинському районі в рамках підготовки кандидатів у патронатні вихователів відбулася співбесіда двох сторін – замовника послуги патронату над дитиною (орган опіки та піклування) та потенційних надавачів послуги патронату над дитиною в особі кандидата у патронатні вихователі та його помічника. Попередньо ця родина опанувала програму підготовки кандидатів у патронатні вихователі, навчання за якою відбувалося протягом грудня 2018 - березня 2019 року. Під час навчання фахівці допомагали їм формувати компетентності кандидатів у патронатні вихователі та їх помічників щодо догляду, виховання та реабілітації влаштованої під патронат дитини, взаємодії з батьками дитини, забезпечення інтересів дитини та надання послуги сім'ї.
За підсумками співбесіди з сім'єю кандидатів у патронатні вихователі винесено рішення щодо готовності сім'ї до виконання функцій патронатного вихователя та його помічника, визначено подальші дії та наступні кроки щодо запровадження послуги патронату над дитиною у Новоград-Волинському районі.
Наступним кроком на базі Новоград-Волинського районного центру соціальним служб для сім'ї, дітей та молоді 14-15 травня 2019 року пройшов тренінг для членів міждисциплінарної команди з метою прийняття рішень у найкращих інтересах дитини, який провела Тетяна Піка - представник Житомирського обласного центру СССДМ, національний тренер з підготовки кандидатів у патронатні вихователі. Продовж навчання учасники отримали інформацію щодо моделей формування команди, про роль кожного члена міждисциплінарної команди, про їх вагомість для вирішення проблемних питань дитини, влаштованої до сім'ї патронатного вихователя. У навчанні взяли участь представники районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, поліції, освітніх закладів, охорони здоров'я, управління соціального захисту населення, кандидатка у патронатні вихователі та її добровільний помічник.
В результаті засідання, всіма учасниками тренінгу було визначено чіткий алгоритм дій щодо надання послуги з патронату над дитиною з метою надання ефективної допомоги дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Новоград-Волинський районний центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8920-trening-dlya-mizhdistsiplinarnoji-komandi#sigProGalleria36ceedcd11
joomlamodniyportal.ru