Друк

Новоград-Волинщина відзначила 33-ю річницю Чорнобильської катастрофи

.

Сьогодні, 26 квітня, минає 33-й рік від дня Чорнобильської катастрофи. Але й донині вона озивається болем і стражданнями у багатьох родинах.

З нагоди чергової річниці аварії на Чорнобильській АЕС у районі пройшли пам'ятні заходи. У мітингу скорботи біля пам'ятного знаку «Дзвони Чорнобиля» взяли участь представники районної та міської влади, жителі та гості міста.
Покладанням квітів до Меморіалу та хвилиною мовчання було вшановано світлу пам'ять загиблих від наслідків Чорнобильської катастрофи.
Звертаючись до присутніх, представниця районної влади – заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович висловила щиру подяку всім тим мужнім людям, які свого часу ціною власного здоров'я та життя захищали нас від підступного невидимого ворога – радіації, та побажала землякам, а особливо людям, доля яких так чи інакше пов'язана з аварією на Чорнобильській АЕС, мирного неба, здоров'я та благополуччя.
Всі ми розуміємо, що відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми повинні з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках попередників і робити все можливе, аби подібне не повторилося ніколи.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru