Друк

Майбутнє Землі у твоїх руках

.

День довкілля в Україні відзначається з 1999 року, щорічно в третю суботу квітня, згідно з Указом Президента від 6 серпня 1998 року № 855/98 «Про День довкілля».

Серед глобальних проблем людства за своєю значимістю у розвитку цивілізації займають екологічні питання. Наша Україна та сучасний світ опинився на межі катастрофи: руйнівні урагани, повені, буревії, забруднення повітря, ґрунту та води, винищення величезної кількості представників тваринного та рослинного світу, кліматичні зміни — все це говорить про те, що людство постало перед дилемою.
У районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку-осмислення «Що ми залишаємо нащадкам», на якій представлені чудово ілюстровані енциклопедії про птахів і тварин, книги присвячені питанням екології та охорони навколишнього середовища. Біля виставки проведено екологічну бесіду «Майбутнє Землі у твоїх руках», у ході якої користувачі бібліотеки дізналися, як важливо сьогодні берегти природу, про рослини та тварини, які внесено до Червоної книги України, про багатство природи нашого поліського краю. Діти активно відповідали на запитання вікторини «Вікно у дивосвіт природи», демонструючи свої знання про птахів, звірів і дерева, пригадували пісні, літературні твори, відгадували загадки.
Ми, жителі планети Земля, повинні оцінити стан природного середовища, у якому живемо, повинні уважніше замислитися над діями, вчинками та майбутніми кроками, які кожен з нас повинен зробити у своєму житті для збереження, відновлення довкілля.

Матеріал підготувала бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Віталіна Артеменко

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8873-majbutne-zemli-u-tvojikh-rukakh#sigProGalleria4b118ce9c2
joomlamodniyportal.ru