Друк

Краєзнавча робота публічних бібліотек

.

Публічним бібліотекам нині варто відповідати вимогам часу і потребам громади:

бути корисними і цікавими населенню свого села, стати більш відкритими і дружніми, запропонувати населенню нові послуги, подати нові ідеї. Робота з громадою і на благо громади майже завжди пов’язана з краєзнавством.

У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки відбувся семінар бібліотечних працівників району з краєзнавчої роботи «Краєзнавча робота сільських бібліотек». Відкрила семінар директор бібліотеки Лариса Ковалевська і зробила повідомлення «Публічна бібліотека як краєзнавчий інформаційний центр». 

         Олена Боровська, завідувач відділу обслуговування користувачів, надала консультацію «Краєзнавчий фонд, довідково-бібліографічний апарат бібліотеки та форми популяризації краєзнавства в бібліотеці».

Про форми і методи популяризації дитячої краєзнавчої літератури розповіла Віталіна Артеменко, бібліотекар районної бібліотеки по роботі з дітьми.   

Бібліотечні працівники висловлювали своє бачення подальшого розвитку краєзнавчої роботи в бібліотеках, впровадження інноваційних форм роботи, послуг, що відповідають сучасним реаліям життя, адже своєчасна і вичерпна краєзнавча інформація живить не лише мозок, але й душу.

Літературне краєзнавство є невід’ємною частиною всієї краєзнавчої роботи бібліотек.

Родзинкою семінару стала творча зустріч з членом Житомирської обласної організації Національної спілки письменників України поетом Анатолієм Клюско. Поет презентував бібліотекарям району та користувачам бібліотеки свої останні три книги: «Філософія кохання», книги для дітей «Таратут, або Вовин сон» і «Віршограй». Звучали вірші на різні теми, було жваве спілкування з неординарною особистістю нашого краю. Усі присутні були дуже вражені цією зустріччю, отримали нові книги та автограф від автора – Анатолія Клюска. 

Матеріал підготувала директор

 районної бібліотеки імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8870-kraeznavcha-robota-publichnikh-bibliotek#sigProGalleria029d44f010
joomlamodniyportal.ru