Друк

України син -Тарас Шевченко

.

6 березня у Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки відбулися традиційні Шевченківські читання «Тарас Шевченко – України син», присвячені 205-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка.

 

Відкрила свято директор бібліотеки Лариса Ковалевська. Впродовж заходу його учасники мали змогу переглянути мультимедійний літопис долі «Тарас Шевченко — володар українського духу» про життєвий та творчий шлях геніального сина українського народу.

Як завжди, на свято приїхали поціновувачі творчості Кобзаря із різних куточків нашого району. Читали вірші Тараса Шевченка та про нього учасники із сіл Піщів, Тернівка, Поліянівка, Дідовичі та постійні читачі бібліотеки. Валентина Коротчук (с. Поліянівка) із захопленням прочитала уривок з поеми «Катерина». Постійна учасниця літературних зустрічей із с. Немильня Волкова Лариса зачарувала усіх власною поезією.  

Музичні вітання лунали від учнів школи мистецтв м. Новограда-Волинського (викладачі Вовк І С., Василюк Т. Є., та Франчук Л. І.).

Також окрасою заходу стали виступи методиста відділу культури Брониківської ОТГ Іванни Нікітіної, яка виконала чудову пісню на вірш Т. Шевченка, та Яни Єжової – бібліотекаря Пилиповицької сільської бібліотеки.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Бобровська сказала теплі слова учасникам літературних читань, наголосила, що геніальні твори великого Кобзаря співзвучні сьогоднішньому дню, та побажала присутнім натхнення на подальшу творчість, вручила Подяки та подарунки.

У бібліотеці оформлені викладки літератури, книжкові виставки про життя і творчий шлях Великого Кобзаря, що покликані виховати любов і повагу до спадщини, яку залишив поет.

Актуальність Шевченкового слова, його ідей гуманізму і патріотизму, вболівання за долю України – це те, що об’єднує всіх українців навколо безсмертного «Кобзаря». Вивчаючи творчу спадщину Тараса Шевченка, користувачі різної категорії іще раз переконалися в силі його поезії та мистецтва і побачили приклад того, як треба служити своєму народові.

Матеріал підготувала директор

районної бібліотеки ім. Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
https://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8781-ukrajini-sin-taras-shevchenko#sigProGalleria388615973e
joomlamodniyportal.ru