Друк

Урочисті заходи до Дня захисника України у селі Гульськ

.

День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Пресвяту Богородицю з давніх-давен козаки вважали своєю покровителькою. 

Цей день, що об'єднує в собі традиції і звитяги захисників незалежності України ще від часів Київської Русі, є святом мужності, саможертовної любові до рідного краю, адже захисники Вітчизни - це відважні борці за волю, учасники національно-визвольних рухів, добровольці і військові, волонтери – всі ті, хто нині в різний спосіб наближають перемогу над загарбниками.
Тому, аби вшанувати доблесних захисників нашої рідної землі та світлу пам'ять полеглих за Україну, сьогодні, 11 жовтня 2018 року у с. Гульськ Новоград-Волинського району відбулися урочисті заходи до Дня захисника України.
Серед почесних гостей заходу – перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович.
Наталія Володимирівна, виступивши перед присутніми та привітавши всіх із наступаючим святом, за досягнуті успіхи у бойовій підготовці, виявлений патріотизм при захисті державного суверенітету, професійне виконання службових обов'язків в зоні антитерористичної операції та з нагоди Дня захисника України, оголосила подяки учасникам бойових дій:
Левицькому Андрію, Максимчуку Віталію, Мартинюку Вадиму, Марчуку Анатолію, Сіруку Володимиру, Філіну Артему, Харчуку Віктору, Чечету Ігорю, Ткачу Сергію, Антипчуку Андрію.
З гарними музичними номерами перед присутніми виступили Ольга Осіпчук, Яна Коротюк, Вікторія Харчук, Олександр Тимощук, колектив художньої самодіяльності Будинку Культури с. Кикова.
Учасники урочистого зібрання хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих земляків.
Цього дня керівництво району з нагоди Дня захисника України вшанувало світлу пам'ять загиблих героїв: Чечета Ю.В., Подолянчука В.В., Луцька Б.П. покладанням квітів до їх могил на кладовищі в селі Гульськ.
Герої не вмирають. Вони вічно житимуть у наших серця. Пам'ятаймо про тих, хто віддав своє життя за мирне, незалежне, гідне майбутнє нашої України!
А Всім землякам, для кого захист рідної держави є справою честі, бажаємо козацької мужності, дідівської гідності, батьківської мудрості, незламної сили волі та віри у власні сили. Нехай береже вас Пресвята Богородиця!
Відділ організаційно-інформаційної роботи райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru