Друк

Управління Держпраці: Поважай свою працю і відстоюй свої права! Повідом про незадекларовану працю!

.

Одним з пріоритетних напрямів діяльності Управління Держпраці у Житомирській області є запобігання використанню незадекларованої праці. Це соціальне явище справляє значний негативний вплив на розвиток економіки країни, життєвий рівень людей.

Незадекларована праця не тільки обмежує можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров'я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вона створює недобросовісну конкуренцію щодо тих суб'єктів господарювання, які повністю забезпечують виконання зобов'язань щодо сплати податків, охорони праці і соціального забезпечення працівників. Окрім того, незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників.
Для швидкого реагування та підвищення рівня ефективності роботи із виявлення неоформлених працівників, своєчасного встановлення фактів порушення законодавства про працю та вжиття відповідних заходів, Управління Держпраці у Житомирській області нагадує про можливість залишити повідомлення про незадекларовану працю:
- у скринці для листів - повідомлень про незадекларовану працю
Дана поштова скринька розміщена, безпосередньо, у приміщенні Управління Держпраці у Житомирській області за адресою: м. Житомир, вул. Шевченка, 18-А (на 1-му поверсі).
Листи мають бути оформлені у вигляді звернень (анонімні листи не розглядаються) із зазначенням прізвища заявника, згідно з вимогами Закону України "Про звернення громадян".
- онлайн на головній сторінці сайту Управління Держпраці, за допомогою кнопки "повідомити про незадекларовану працю"
Для цього потрібно на головній сторінці сайту Управління Держпраці (zt.dsp.gov.ua) натиснути спеціальну кнопку та заповнити форму, перейшовши за посиланням: https://sites.google.com/view/06zt-undeclared-work/
Надання громадянином електронного повідомлення про можливі факти використання незадекларованої праці не є електронним зверненням та не підлягає розгляду згідно з вимогами Закону України «Про звернення громадян». Вся надана у повідомленні інформація використовуватиметься виключно з метою аналізу стану поширення незадекларованої праці на території Житомирської області та не підлягає розголошенню у разі проведення інспекційних відвідувань.

Прес-служба Управління Держпраці у Житомирській області

joomlamodniyportal.ru