Друк

Новоград-Волинщина відзначила День партизанської слави

.

Вагомий внесок у перемогу над фашизмом, безперечно, зробили партизани. Щорічно у День партизанської слави, ми віддаємо шану тим, хто під час окупації не скорився, а став на шлях збройної боротьби з жорстоким ворогом. Ми складаємо шану ветеранам-патріотам, і тим, хто не дожив до наших днів, і тим, хто через усе життя проніс біль від ран, від втрати бойових побратимів, гіркі спогади про труднощі партизанських стежок.

Саме тому, Новоград-Волинщина з великою повагою вчергове відзначила День партизанської слави.
Щоб ще раз згадати славетне минуле, напередодні свята, 21 вересня, до Городниці з'їхалися учасники партизанського руху та безпосередні свідки тих важких років війни.
Урочистості відбулися біля меморіального комплексу Партизанської Слави на честь партизанських з'єднань «Партизанський Дуб».
З вітальним словом до учасників мітингу звернувся голова районної ради ветеранів Петро Фатенко. Побажавши ветеранам довгих років життя, здоров'я, благополуччя та наснаги, Петро Петрович зробив короткий екскурс сторінками історії та розповів присутнім про партизанський рух у нашому районі. Також сивочолих ветеранів – учасників партизанського руху цього дня зі святом вітали начальник управління праці та соціального захисту населення Людмила Андрущенко, голова Городницької ОТГ Іван Онищук, голова Чижівської ОТГ Аркадій Ратушнюк та працівники Новоград-Волинської райдержадміністрації.
Не залишилося осторонь і молоде покоління - привітали квітами та віршами славетних дідів, і подякували за мир.
Під час мітингу присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав своє життя у боротьбі за рідну землю.
Цього дня, окрім Городниці, ветерани відвідали меморіал поблизу села Мала Цвіля. Там також пройшов невеличкий мітинг з нагоди річниці. Привітати ветеранів зі святом прийшли вчителі та учні Малоцвілянської ЗОШ і вокальний ансамбль «Черемшина».
У теплому родинному колі пройшла зустріч ветеранів. Поважні учасники свята, розповідаючи історії свого життя, згадували славетне минуле, подвиги та друзів. А це так важливо – просто пам'ятати.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru

joomlamodniyportal.ru