Друк

У районі відбулися заходи з нагоди 32-ї річниці аварії на ЧАЕС

.

26 квітня на кладовищі села Груд відбувся поминальний мітинг, під час якого було вшановано світлу пам'ять учасника ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС – Володимира Прищепи.

Серед присутніх – перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Людмила Андрущенко, начальник відділу культури райдержадміністрації Лілія Бобровська, Великомолодьківський сільський голова Лариса Левчук та інші.
Звертаючись до присутніх, Наталія Даниленко висловила щиру подяку всім тим мужнім людям, які свого часу ціною власного здоров'я та життя захищали нас від підступного невидимого ворога – радіації, тим самим врятувавши від біди не лише Україну, але й увесь світ. Згадуючи про неоціненний подвиг ліквідаторів, Лариса Левчук, побажала землякам, а особливо людям, доля яких так чи інакше пов'язана з аварією на Чорнобильській АЕС, мирного неба, здоров'я та благополуччя.
Хвилиною мовчання та покладанням квітів до могили Володимира Прищепи було вшановано світлу пам'ять загиблих та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Після чого настоятель Святомихайлівської та Святомиколаївської церков отець Анатолій провів поминальний молебень за упокій душі Володимира Прищепи та усіх ліквідаторів, які загинули в результаті цієї страшної аварії.
Також цього дня керівництво району прийняло участь у міських заходах приурочених черговій річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Учасники мітингу поклали квіти до Меморіалу загиблим від наслідків Чорнобильської катастрофи та вшанували загиблих хвилиною мовчання.
Всі ми розуміємо, що відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Проте ми повинні з оптимізмом дивитися у майбутнє, вчитися на помилках попередників і робити все можливе, аби подібне не повторилося ніколи.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

joomlamodniyportal.ru