Друк

Віталій Бунечко взяв участь у форумі “Реформа шкільного харчування: підсумки регіонального впровадження стратегії та перспективи розвитку”

.

Начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко взяв участь у форумі “Реформа шкільного харчування: підсумки регіонального впровадження стратегії та перспективи розвитку”, який відбувся за ініціативи Першої Леді України Олени Зеленської. 

 Під час форуму детально розглянули усі складові реформи шкільного харчування та підбили проміжні підсумки її впровадження. 

Олена Зеленська наголосила, що кожен крок реформи має на меті забезпечити здоровим харчуванням школярів у кожній громаді. Також вона відзначила велику зацікавленість і підтримку реформи з боку міжнародних партнерів та донорів, які готові фінансувати нові проєкти в цій галузі. Це відкриває додаткові можливості для громад щодо модернізації системи харчування в закладах освіти. 

Також обговорили взаємодію між обласними військовими адміністраціями та центральними органами державної влади задля розбудови ефективної системи освіти та впровадження реформи шкільного харчування на місцях. 

Житомирщина є активним учасником реформи від самого її початку. Упродовж 2021-23 років нові харчоблоки та їдальні створено у 75 закладах освіти.  Зокрема, минулого року 8 закладів освіти отримали сучасне обладнання для харчоблоків.

«Ми продовжуємо наполегливо працювати над пошуком додаткових джерел фінансування проєктів реформи, у тому числі із залученням міжнародних партнерів. Як приклад, співпраця з дитячим фондом ООН — ЮНІСЕФ, якому надано пропозиції щодо оновлення харчоблоків у 36 закладах освіти», — зазначив Віталій Бунечко.

В Житомирській області на базі закладів профтехосвіти вже працює два кулінарних хаби, де кухарі проходять перепідготовку, підвищення кваліфікації та короткострокові майстер-класи за новими програмами. 

Протягом 2022-2023 років таке навчання пройшли 586 кухарів. В цьому році завершуються роботи зі створення ще 1 такого хабу. 

Найголовніше — це спільне прагнення зробити так, щоб якомога більша кількість дітей мала доступ до здорової їжі. Адже здорове життя починається саме зі здорового харчування.

З сайту ЖОВА