Друк

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія

.

Сьогодні під головуванням заступника голови райдержадміністрації Андрія Подіка пройшло засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На засіданні комісії заслухали та обговорили інформаційне повідомлення начальника Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Коваля. Він відмітив, що епізоотична ситуація щодо сказу тварин на території району є не стабільною.

Протягом 2018 року було зареєстровано 4 випадки захворювання тварин на сказ, а саме: в Киківських мисливських угіддях Новоград-Волинської РО УТМР та в районі населеного пункту с. Ярунь – захворіли червоні лисиці, с. Курчиця – домашній собака, в урочищі «Мечеть» в 3 км від населеного пункту с. Красилівське в «53 кварталі» Пищівського лісництва захворів на сказ єнотовидний собака.

 А за 9міс. 2019р зареєстровано 2 випадки  сказу - 1 в с. Пилиповичі – червона лисиця та 1 випадок сказу 18.10.2019р – червона лисиця яка була добута для діагностичного дослідження в «52 кварталі» Курчицького лісництва.

 Труп доставлений в Новоград-Волинську міжрайонну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відібраний пат матеріал відправлений в Житомирську регіональну державну лабораторію Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, встановлено сказ (експертизи №002099п.м./3/19 від 18.10.2019 року).

  Ветслужбою району з початку 2019 року з профілактичною метою щеплено 4126 голів собак, 2050 котів, 9355 голів ВРХ, 810 голів коней, 191 голова ДРХ. Серед населення проведено 2150 бесід, розповсюджено інформаційних листівок 26 штук. 

  Причиною виникнення захворювання тварини в даному випадку є вірус сказу, який постійно знаходиться в природному середовищі про що підтверджено лабораторно. Дана тварина деякий час знаходилась в лісі та мала контакт з дикими тваринами.

   Начальником Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області розпорядженнями №2 від 18.10.2019р. оголошено неблагополучним пунктом «52 квартал» Курчицького лісництва.

 Враховуючи нестабільну епізоотичну ситуацію, яка виникла на даний час в районі та з метою запобігання розповсюдження даної хвороби серед людей і тварин Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при районній державній адміністрації прийняла зважені та ефективні рішення в боротьбі з цією проблемою. А також вирішила оголосити неблагополучним по сказу «52 квартал» Курчицького лісництва, ввести карантинні обмеження на «52 квартал» Курчицького лісництва, встановити загрозливу зону в радіусі 10 км. куди входить  с. Курчиця.

Новоград-Волинське районне управління

Головного управління Держпродспоживслужби

в Житомирській області 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/9152-derzhavna-nadzvychaina-protyepizootychna-komisiia#sigProGalleriaf425ad2949
joomlamodniyportal.ru