Друк

Відбулося засідання комісії ТЕБ і НС

.

Сьогодні, у малій залі Будинку рад заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік провів чергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

На порядок денний було винесено 3 питання, серед яких:
- Про наслідки забруднення р.Хомора в районі смт.Першотравненськ та р.Случ в районі м.Баранівка;
- Про запобігання пожеж в екосистемах;
- Про затвердження заходів щодо підготовки населених пунктів та об'єктів району до функціонування під час весняно-літнього пожежонебезпечного періоду 2019 року.
Під час засідання присутні детально обговорили кожне питання порядку денного. Заслухавши доповідь щодо наслідків забруднення річок Хомора та Случ, присутні вирішили рекомендувати районному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, Новоград-Волинському міжрайонному відділу ДУ "Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України" продовжити моніторинг р.Случ та інформувати комісію за результатами лабораторних досліджень води. Рекомендувати Новоград-Волинській районній раді звернутися до Міністерства екології України, до Кабінету Міністрів України, Верховної ради України з проханням вжити заходів щодо недопущення продовження забруднення р. Случ.
Велике занепокоєння викликало питання запобігання пожеж в екосистемах. Не секрет, що по при всі заборони, у районі й надалі продовжується спалювання сухої трави у лісах та полях. Ці безпечні дії завдають лиха не лише флорі й фауні, але й людям. Таким чином, станом на сьогоднішній день у районі сталося 88 пожеж, під час яких у вогні загинуло двоє наших земляків. Зростанню кількості пожеж у цьому році сприяли погодні умови та безвідповідальність громадян. Так, із загальної кількості пожеж, які сталися, у 46% випадків причиною загоряння було необережне спалювання сухої трави та сміття. Починаючи з лютого місяця, рятувальники майже щодня виїздили на гасіння сухої трави. Та досить часто окрім трави доводилося гасити й дерева та господарські будівлі. Вигоріла трава, дерева, спалені вщент споруди, гибель тварин та, найгірше, людей – такою була ціна простої людської недбалості.
Заслухавши доповідача, члени комісії прийняли відповідні рішення щодо заборони спалювання сухої рослинності та встановити контроль за їх виконанням. Окрім того, створити в населених пунктах добровільні пожежні дружини (команди) з метою попередження виникнення пожеж, виявлення осіб, що здійснюють випалювання сухої рослинності та патрулювання територій, які прилягають до населених пунктів, гасіння пожеж до прибуття підрозділів пожежної охорони.
Та по при все, пам'ятаймо, що наш добробут та безпека, в першу чергу, залежать лише від кожного з нас.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8877-vidbulosya-zasidannya-komisiji-teb-i-ns#sigProGalleria87362c75ab
joomlamodniyportal.ru