Друк

У НОВИЙ РІК ЗА СТАРИМ СТИЛЕМ

.

Традиція відзначати старий Новий рік у ніч із 13 на 14 січня виникла після 1918 року, коли було введено нове літочислення. Колись цей день припадав на 1 січня і називався Днем Василя.

Характерною прикметою новорічного свята в Україні було й щедрування – давній народний звичай церемоніальних обходів хат із побажаннями щастя членам сім'ї та розквіту господарства. На відміну від колядування, обряд щедрування завжди був в Україні справді народним. До кінця ХІХ ст. обряд щедрування, увібравши в себе національний колорит та менталітет нашого народу, став явищем народної художньої творчості й таким зберігся і до сьогодні.
Про це яскраво засвідчили веселі щедрувальники - учасники народного аматорського ансамблю «Чарівниці» Будинку культури с.Пилиповичі, які у цей святковий день завітали до Новоград-Волинської районної державної адміністрації. Аби привітати зі святом державних службовців та внести часточку дива та радості у буденні справи, щедрувальники заспівали мелодійних пісень-щедрівок та зачитали щирі побажання присутнім.
В свою чергу, присутні, серед яких - перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, голова районної ради Дмитро Рудницький, депутат обласної ради Віктор Мельник, подякували гостям за чудові співи і побажали щедрувальникам добра, щастя, подальших творчих успіхів у Новому році та віддячили щедрими подарунками.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/8650-u-novij-rik-za-starim-stilem#sigProGalleria67d81a01ca
joomlamodniyportal.ru