Друк

Семінар-нарада начальників мовних таборів і таборів гуманітарного спрямування

.

Чи можна сьогодні ігнорувати той факт, що іноземні мови набувають все більшого поширення в нашій державі? Певно, що ні. Для цього є багато серйозних та об'єктивних причин.

Зараз в Україні відбуваються динамічні перетворення у політичному, соціально-економічному і культурному житті. Зростає потреба суспільства в людях, які володіють іноземною мовою, як засобом спілкування. Зростає реальна можливість для учнів спілкуватися зі своїми закордонними ровесниками через Інтернет, у міжнародних, літніх мовних таборах тощо.
Мовний табір – це чудова можливість не лише підвищити свій рівень англійської, німецької, польської, французької мови, але й отримати море яскравих вражень, позитивних емоцій через різні активні ігри, екскурсії, проекти, захоплюючі розваги та цікаве спілкування з однолітками!
З метою організованого проведення оздоровчої кампанії 2018 року на базі районного методичного центру 11 травня відбулася семінар-нарада начальників мовних таборів і таборів гуманітарного спрямування. На засідання прибули представники з Броницькогутянської, Гульської, Великомолодьківської, Жолобненської, Киківської, Колодянської, Несолонської, Орепівської, Пилиповицької, Токарівської, Суслівської, Ярунської ЗОШ І-ІІІ ступенів і Великогорбашівської, Гірківської, Дідовицької, Івашківської, Киянської, Немильнянської, Стрієвської ЗОШ І-ІІ ступенів.
Методисти РМЦ Костюк Катерина Миколаївна і Мащенко Надія Іванівна глибоко опрацювали з присутніми такі питання:
- стратегія мовної політики в Україні,
- роль і місце мовних таборів у вивченні іноземної мови,
- методичні рекомендації щодо організації роботи мовних таборів і таборів гуманітарного спрямування.
Особлива увага була приділена проблемам звітності по завершенню термінів функціонування таборів.
Досвідом роботи з питань організації та проведення різноманітних заходів мовного табору поділились педагоги Пилиповицької (Філоненко Галина Олексіївна, вчитель німецької мови) та Несолонської (Дмитерчук Наталія Володимирівна, вчитель англійської мови) ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Насамкінець увазі учасників семінару-наради було про представлено презентаційні матеріали мовних таборів 2017 року Великогорбашівської та Івашківської ЗОШ І-ІІ ступенів, Барвинівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Для керівництва в роботі учасники семінару-наради отримали методичні матеріали: список ресурсних центрів щодо організації та проведення літніх мовних таборів, перелік навчально-методичних матеріалів для роботи у мовних таборах та орієнтовну програму мовного табору з метою, аби, перебуваючи в таборі кожна дитина здобула необхідні мовні навички, подолала мовний бар´єр, удосконалила свою розмовну мову, поєднала навчання із захоплюючим відпочинком та отримала мотивацію для подальшого удосконалення знання іноземної мови.

joomlamodniyportal.ru