Друк

Обслуговування різних категорій користувачів: час нових підходів

.

В Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки 25 січня 2018 року було проведено семінар-практикум з обслуговування різних категорій користувачів. На семінар були запрошені бібліотекарі сільських бібліотек району та бібліотекарі ОТГ.

На початку семінару директор районної бібліотеки Лариса Дмитрівна Ковалевська розповіла, що з 1 січня 2018 року відбулось злиття Новоград-Волинської районної бібліотеки для дітей і Новоград-Волинської районної бібліотеки для дорослих та змінено найменування «Новоград-Волинська районна бібліотека для дорослих імені Лесі Українки» на «Новоград-Волинська районна бібліотека імені Лесі Українки». Також директор бібліотеки повідомила присутнім про обов'язкове переведення бібліотечних фондів в рамках декомунізації з ББК на УДК. Лариса Дмитрівна запросила всіх бажаючих взяти участь у Лесиних читаннях, які відбудуться у лютому та Шевченківських читаннях, які відбудуться у березні. Ці заходи будуть проходити в районній бібліотеці імені Лесі Українки.
Провідний методист районної бібліотеки Ніна Нюкало провела аналіз звітів про роботу сільських бібліотек району за 2017 рік та подякувала всім бібліотекарям за своєчасну здачу звітів. Також вона охарактеризувала особливості подальшої співпраці районної бібліотеки і сільських бібліотек району та бібліотек ОТГ.
Потім було проведено практичні заняття з присутніми бібліотекарями, щодо ведення щоденника роботи бібліотеки. Особливу увагу було приділено заповненню першої та другої частин щоденника роботи, тому, що в цьому році відбулися значні їх зміни.
Після практичних занять бібліотекар Людмила Жинська провела перед присутніми бібліографічний огляд біля «Історичного календаря України», оформленого з нагоди Дня Соборності України, Голокосту та 100-річчя битви під Крутами. Бібліотекар Марія Бака провела перегляд літератури біля книжкової виставки «Письменники-ювіляри, січень 2018 року: Натан Рибак, Володимир Сосюра, Степан Васильченко, Євген Дудар, Федерік Стендаль і Жан Батист Мольєр».
Під час практичних занять бібліотекарі обговорювали почуте на семінарі, ділились своїми думками та досвідом у вирішенні тих чи інших питань. Саме такі зустрічі і потрібні бібліотекарям нашого району для покращення обслуговування користувачів.
Підсумки семінару-практикуму підбила директор районної бібліотеки Л. Д. Ковалевська.

Матеріал підготувала провідний методист
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало

joomlamodniyportal.ru