Друк

У районі вшанували пам’ять жертв голодоморів

.

Щороку в останню суботу листопада наша країна згадує мільйони невинних жертв голодоморів.

Саме тому, у цей скорботний день, вшанувати світлу пам'ять усіх тих, хто втратив життя під час голодоморів у минулому столітті до Меморіалу Пам'яті, що на території Новороманівської сільської ради прийшов чисельний люд. Серед присутніх представники районної влади - перший заступник голови районної державної адміністрації Наталія Даниленко, заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович, голова Брониківської об'єднаної триторіальної громади Надія Залевська. Присутні згадали страшні події минулого та вшанувуали світлу пам'ять невинних жертв голодоморів хвилиною мовчання. Після чого всі присутні на чолі з районною владою, поклали квіти та символічні колоски пшениці до підніжжя Меморіалу Пам'яті.
Сьогодні голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам'ять як його очевидців, так і сучасне покоління. Наше завдання - зберегти пам'ять про все, що відбулося на українській землі. І героїчне, і трагічне. Спільна пам'ять та спільна історія мають об'єднувати нас, робити сильнішими. Це фундамент нашого майбутнього. У цей скорботний день всі ми сумуємо та віддаємо данину шани тим, хто не скорився і чинив супротив. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів. Світла їм пам'ять.

Відділ організаційно-інформаційної роботи РДА

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/7739-u-rajoni-vshanuvali-pam-yat-zhertv-golodomoriv#sigProGalleria26c33a7366
joomlamodniyportal.ru