Друк

Сільська бібліотека - особливості організації обслуговування читачів-дітей в сучасних умовах

.

11 листопада Новоград-Волинська бібліотека для дітей провела районний зональний семінар-практикум «Сільська бібліотека особливості організації обслуговування читачів-дітей в сучасних умовах», який відбувся у Броницькогутянській сільській бібліотеці.

У ньому взяли участь бібліотекарі сіл Кленова, Курчиця, Курчицька Гута, Дубники, Червона Воля, Анастасівка та працівники селищної бібліотеки для дітей смт. Городниця.
Відкрила семінар завідуюча районною бібліотекою для дітей Олена Данюк, акцентувавши увагу бібліотекарів на важливій соціальній ролі бібліотеки як осередку інформації, місця задоволення інтелектуальних і духовних потреб юних користувачів.
Присутніх привітали маленькі читачі бібліотеки – вихованці сільського дитячого садочку. Всі вони отримали невеличкі подарунки за любов до книги і гарне прочитання віршиків.
На захід було запрошено директора Броницькогутянської ЗОШ І-ІІІ ст. Поліщук Н. А., яка ознайомила присутніх з презентацією «Історія нашого села». Нікого не залишила байдужим щира і надзвичайно емоційна розповідь Наталії Анатоліївни, просякнута безмежною любов'ю до своєї малої Батьківщини. Вдалим продовженням стала екскурсія до сільської школи. Поліщук Н. А. показала бібліотекарям гарно оформлені навчальні кабінети, музейні кімнати і, звичайно ж, шкільну бібліотеку.
Робоча частина семінару продовжилася у затишному приміщенні сільської бібліотеки, де бібліотекар Братунець В. Д. познайомила колег з бібліотекою, розповіла про свої напрацювання щодо обслуговування читачів-дітей.
Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Віталіна Артеменко надала цікаву і вичерпну інформацію щодо формування бібліотечного простору, оформлення дитячих куточків та дитячих кімнат у сільських бібліотеках.
Із сучасними і нестандартними підходами до форм і методів масової роботи працівників сільських бібліотек ознайомила бібліограф районної бібліотеки для дітей Олена Бондар, надавши методичні поради.
Насичена і змістовна програма семінару, невимушене дружнє спілкування дозволили бібліотекарям одержати нові знання та практичні навички, ознайомитися із сучасними тенденціями бібліотечної роботи з дітьми.
Підбивши підсумки семінару, завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О. Б. запропонувала бібліотекарям приєднатися до соціокультурного проекту «Вся Україна читає дітям», ініційованого Центром дослідження літератури для дітей та юнацтва, до якого вже долучилася районна бібліотека для дітей.

Завідуюча районною
бібліотекою для дітей
Данюк О. Б.

joomlamodniyportal.ru