Друк

День усиновлення

.

 Щороку 30 вересня в Україні відзначається День усиновлення, який збігається із християнським святом Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії і символізує найкращі людські духовні та моральні якості. Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе, щоб кожна дитина зростала  в сім’ї, любові і достатку. 

 Якщо запитати чим славиться селище Мар’янівка, що розташоване у мальовничих місцях Довбиської громади Новоград-Волинського району то перше, що спаде на думку, це славетне  виробництво Мар’янівського склозаводу ще з 1700 року до сьогоднішнього часу, друге – парковий комплекс, де розташували з десяток зменшених копій світових пам’яток – Статуї Свободи, що вночі підсвічується, Ейфелевої вежі, єгипетської піраміди, Сфінкса, музичні фонтани, альтанки для закоханих, острів Свободи та інші  експонати, що вражають усіх відвідувачів.

          Але, майбуть, найбільшою унікальністю цього селища є те, що саме тут активно розпочалася історія тоді ще в Баранівському районі щодо створення інституту прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, в які почали влаштовуватися діти-сироти та діти, позбавлені, батьківського піклування.  Більше 50 обездолених дітей знайшли свої справжні сім’ї у Мар’янівці. Навіть ставши повнолітніми, створивши вже власні сім’ї, народивши власних дітей, повертаються до рідних домівок саме до Мар’янівки, до місця, де почалося щасливе життя та  пройшло дитинство, огорнуте турботою та любов’ю. 5 прийомних сімей та дитячий будинок сімейного типу вже розформовані, прийомні батьки та батьки-вихователі  радіють внукам, безмежно щасливі коли на свята збирається велика родина. Чимало дітей, вихованців із прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу знайшли свою долю, створили власні сім’ї та проживають у Мар’янівці.

         На даний час у селищі функціонує 5 прийомних сімей та 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 30 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 2 сім’ї є кандидатами на створення прийомних сімей, пройшли відповідне навчання та вже готові  взяти на виховання діток.

         30 вересня перший заступник начальника районної військової адміністрації Юрій Оханський спільно з начальником служби у справах дітей районної військової адміністрації Лесею ІЩУК приїздили привітати батьків та діток саме у Мар’янівку. За активну життєву позицію, милосердя, небайдужість до нелегкої дитячої долі, особистий внесок у реалізацію державної політики щодо захисту законних прав та інтересів дітей та з нагоди Дня усиновлення вручили подяки начальника Новоград-Волинської районної військової адміністрації прийомним батькам та батькам-вихователям, а діткам солодощі.

         Також цікавилися вони питаннями, які виникають у ході функціонування сімей, соціально-побутовими умовами проживання, навчанням та дозвіллям. Під час спілкування у кожній сім’ї відчувалась доброзичлива, щира атмосфера, яка панує тут. Прийомні батьки та батьки-вихователі допомагають дітям відчути взаємне тепло й любов, передають життєві цінності та духовність, виховують їх, задовольняють щоденні потреби, надають зразки для наслідування, поступово прищеплюють соціальні й побутові навички, необхідні у самостійному житті. Усі ці потреби життєво важливі для кожної дитини, якого б віку вона не була. І діти це розуміють – вони вдячні батькам, цілують та обіймають їх за першої нагоди – а що може бути краще для батьків, ніж щира та щаслива дитяча посмішка?

 

 

 
Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://www.nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/30-novini/12650-den-usynovlennia-1#sigProGalleria143f7183a9
joomlamodniyportal.ru