Друк

Урочисті заходи з нагоди Дня Української Державності

.

Сьогодні, 28 липня у День хрещення Київської Русі у м. Новограді-Волинському вперше відзначили День Української Державності.


З нагоди державного свята у місті відбулася низка заходів, зокрема: покладання квітів до пам’ятних знаків та пам’ятників видатних діячів українського державотворення, борців за Незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, АТО/ООС - до Арки Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО та Революції Гідності, до пам’ятника Тараса Шевченка та Меморіалу загиблим воїнам антитерористичної операції.

Участь в урочистому покладанні взяли начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський, голова Новоград-Волинської районної ради Артур Загривий, міський голова Микола Боровець, працівники РВА та міської ради.


Крім того, цього ж дня на площі Лесі Українки відбулася урочиста церемонія покладання квітів до підніжжя пам’ятника Лесі Українки.


Учасники зібрання, виконавши спільно Державний Гімн України, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх героїв, які віддали життя за свободу, гідність та Незалежність України.


У ході заходу, з вітальним словом виступили заступник начальника РВА Олександр Паламарчук та міський голова Микола Боровець.


«Сьогодні ми переживаємо нелегкі для нашої Держави і часи. На жаль, триває 155-а доба війни з росією. Ми були, є і будемо, попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ. Ми громадяни вільної країни, і ніколи росіянам не здолати нас. Об’єднані як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов'язково переможемо», - зазначив Олександр Паламарчук.


На завершення урочистостей міський голова вручив відзнаки міста «Орден «Звягель» та звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського».


Сьогодні ми демонструємо всьому світу, що українці сильні та консолідовані як ніколи.
Україна - понад усе! З вірою у Перемогу!


Слава Україні!