Друк

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ – вони повертаються до нас у граніті

13 травня у селах Гульськ і Сусли відкрили пам'ятні дошки загиблим учасникам АТО.
Уже майже рік Україна вмивається кривавими слізьми – гинуть найкращі її сини, ті, які стали на захист країни, заради нашого майбутнього віддали найцінніше – своє життя...

Кажуть, якщо у небі раптово, немов обірвавшись, падає зоря – це обірвалось чиєсь життя. Так раптово згасла зоря життя і випускників Гульської школи – Юрія Чечета та Василя Подолянчука і випускника Суслівської – Акі Камбарова.
Аби увіковічнити пам'ять про них, 13 травня на фасаді Гульської школи заступник голови РДА Н. В. Даниленко разом із секретарем сільської ради Г. М. Чечет відкрили гранітну дошку пам'яті Василя та Юрія. І разом із Суслівським сільським оловою І. С. Голубом відкрили дошку на фасаді Суслівської школи.
Далі місцеві священнослужителі освятили їх, помолившись за упокій героїв.
Зі скорботними словами до присутніх звернулись заступник голови РДА Н. В. Даниленко, секретар Гульської сільської ради Г. М. Чечет, директори шкіл, Суслівський сільський голова І. С. Голуб. Останній же пообіцяв перейменувати вулицю у селі на честь Акі Камбарова.
На відкритті дошок були присутні і близькі героїв. Їм діти подарували квіти як знак вдячності за таких прекрасних синів і чоловіків, яких забрала страшна і безглузда війна.
Наприкінці дійства учні шкіл несли запалені свічки до меморіальних дошок на честь воїнів, які загинули, захищаючи рідну землю. Несли вогонь, аби їхні безсмертні душі з небесної височини оберігали своїх рідних і близьких.
Під час усього дійства у кожному селі ніхто не стримував сліз, які ще раз доводять, що ми усі – єдина родина. І за кожного втраченого сина нам болить.
Як повідомили нам у районній державній адміністрації, найближчим часом планують відкрити такі пам'ятні дошки у всіх селах, які втратили найкращих своїх мешканців у зоні АТО.

Інна Попова
газета "Лесин край"
фото Богдана Горлатого