Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /home/nvrdacom/public_html/images/12.2015/RDA/7
Повідомлення
  • Была обнаружена проблема с Вашей галереей изображений. Пожалуйста, удостоверьтесь, что папка, которую Вы используете в галерее Simple Image Про установлена в правильные теги, существует и содержит действительные файлы изображения. Плагин не мог определить местонахождение папки: images/12.2015/RDA/7
Друк

Вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Новоград-Волинщини

14 листопада відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Цей день став офіційним Днем вшанування ліквідаторів, оскільки саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва саркофага над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС. Ця пам'ятна дата була затверджена Указом Президента України в листопаді 2006 року.

Відповідно до ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи», зі змінами, в Новоград-Волинському районі є 8 населених пунктів, які відносяться до зони гарантованого (добровільного) відселення, а саме села:
1. Брониця
2. Броницька Гута
3. Дубники
4. Кленова
5. Михиївка
6. Липине
7. Перелісянка
8. Прихід

Статус постраждалих від аварії на ЧАЕС в районі мають 10395 громадян.
З них учасників наслідків аварії на ЧАЕС104 чол., зокрема:
1 категорії – 5 чол.;
2 категорії – 92 чол.;
3 категорії – 7 чол.
Потерпілих від аварії – 1845 чол. серед дорослих, потерпілих дітей – 2198.

Вшановували ліквідаторів наслідків страшної техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС покладанням квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобиля Новоград-Волинська районна та міська влада, представники міськрайонного громадського об'єднання спілки „Чорнобиль", представники ЗМІ та громадськості.

По тому відбулися урочисті збори в честь ліквідаторів у великій залі Будинку рад.
Голова райдержадміністрації Володимир Михнюк зазначив:
- Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь. Будьмо ж гідними їх, згадаймо загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами. Наш обов'язок оточити їх належною турботою та увагою. Бажаю вам миру, і головне, здоров'я. Впевнений, що спільними зусиллями ми зробимо нашу країну сильною, заможною та процвітаючою державою.
Після виступу, спільно з головою районної ради Дмитром Рудницьким, Володимир Михнюк вручив Почесну відзнаку «Ліквідатор» Сої Андрію Федоровичу, а також подяки з грошовими винагородами:

  • Максимчуку Григорію Васильовичу;
  • Лукащуку Михайлу Олександровичу;
  • Ковальчуку Миколі Сергійовичу;
  • Корчемлюк Валентині Дмитрівні.

Голова міськрайонного громадського об'єднання спілки "Чорнобиль" Ярослав Співак зробив короткий екскурс в історію щодо катастрофи світового масштабу – аварії на ЧАЕС, щоб донести, зокрема, до молодого покоління масштабність та жахливість катастрофи не такого далекого 1986-го.

Вітали присутніх вокальними та хореографічними виступами вихованці Палацу дітей та молоді, загальноосвітніх шкіл, ансамблі та художні колективи.

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

{gallery}12.2015/RDA/7{/gallery}