Друк

Медичне забезпечення та пільги для учасників АТО

З самого початку антитерористичної операції, учасникам АТО Новоград –Волинського міста та району надавалась безкоштовно медична допомога, як в стаціонарних відділеннях міськрай ТМО так і в поліклінічних закладах.

За 11 міс. 2015 року по Новоград – Волинському місту та району ветеранів війни із числа учасників АТО взято на облік - 543 особи; з них учасників бойових дій із числа учасників АТО - 462 особи; інвалідів війни із числа учасників АТО - 39 осіб, що прирівнені за пільгами із числа учасників АТО - 42. Охоплено медоглядом – 492 ветерани війни із числа учасників АТО. Оздоровлено ветеранів війни із числа учасників АТО: амбулаторно – 369, стаціонарно -118, санаторно – курортно – 37 осіб.

За період з серпня 2014 року по даний час в стаціонарних відділеннях міськрай ТМО за кошти місцевого бюджету проліковано 233 учасника АТО. В подальшому відшкодування фактичних витрат стаціонарного лікування проводила обласна державна адміністрація 143 учасникам АТО на загальну суму 46 206,0 грн.
Відповідно до ст. 5 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», учасниками бойових дій є особи, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з'єднань, об'єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час. Зокрема надаються пільги Новоград – Волинськими медичними установами: міськрай ТМО, КЗ «ЦПМСД» міста та району, СМО, а саме:
1) безплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів;
2) першочергове безоплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів);
3) безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості санаторно-курортного лікування;
4) користування при виході на пенсію (незалежно від часу виходу на пенсію) чи зміні місця роботи поліклініками та госпіталями, до яких вони були прикріплені за попереднім місцем роботи;
5) щорічне медичне обстеження і диспансеризація із залученням необхідних спеціалістів;
6) першочергове обслуговування в лікувально-профілактичних закладах, аптеках та першочергова госпіталізація;
7) виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100% середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи.
8) безоплатне проходження медичного огляду при отриманні посвідчення водія.
9) безкоштовне лікування в обласному госпіталі м. Бердичів (направляє на лікування лікар-організатор по наданню медичної допомоги інвалідам війни, каб. 78 поліклініки КДД міськрай ТМО).

Учасники АТО та члени їх сімей на обласному рівні можуть отримати безкоштовну допомогу та консультацію з приводу:
- санітарно – курортного лікування;
- стоматологічних послуг;
- медичної реабілітації;
-психологічної допомоги;
- юридичних консультацій і т.д.
звертаючись за адресою м. Житомир, Житомирська облдержадміністрація, майдан ім. С.П. Корольова, 1 (каб. 101), тел.: (0412) 47-50-06.

Стоматологічне лікування зубів: м.Житомир, вул.. 1-го Травня, 2. Прийомні дні: Пн.-Вт. (1 поверх реєстратура) тел: 51-73-56.

Протезування ротової порожнини: .Житомир, вул.. 1-го Травня, 2. Прийомні дні: Пн.-Пт. КП «Стомакс» (3 поверх) тел: 093-012-32-46.

При собі мати документи: (копія паспорта, копія індефікаційного коду, копія довідки учасника АТО)+ оригінали цих документів.

М.С. Руденко,
заступник головного лікаря з медичної частини міськрайТМО