Друк

ТИМ, ХТО ПРИКРАШАЄ ЯЛИНКУ

.

Наближаються новорічні свята. Ще декілька днів, і в квартирах, школах, клубах, дитячих закладах засяють вогнями красуні-ялинки. Бажаючи і дорослим, і дітям радісно зустріти свято, працівники державного пожежного нагляду нагадують правила пожежної безпеки у цей відповідальний час, щоб необережне поводження з вогнем не призвело до трагедії.

 

  • Встановлюючи ялинку, прослідкуйте, щоб її гілки не були близько  від приладів опалення, і вони не повинні захаращувати  виходи і проходи з приміщень і навколо ялинки.
  • Перед влаштуванням новорічної ялинки у громадських місцях - клубах, школах, дошкільних закладах - запросіть працівника Державного пожежного нагляду для попереднього огляду приміщення, де буде встановлена зелена красуня.
  • Ні в якому разі не залишайте навіть на короткий час біля ялинки дітей без нагляду! Надійно сховайте сірники, щоб вони не потрапили до рук малюків.
  • Не користуйтесь целулоїдними іграшками, ватою, стеариновими свічками. Готуючи маскарадні костюми для дітей, відмовляйтесь  від вати і марлі, якщо вони завчасно не просочені вогнетривкою сумішшю.
  • Для освітлення  ялинок використовуйте  тільки гірлянди заводського виготовлення. Електропроводи повинні мати надійну ізоляцію. При будь-яких ознаках несправності - іскрінні, миганні лампочок, сильному нагрівані проводів - гірлянди негайно відключайте.
  • У школах, дитячих закладах і клубах ялинки дозволяється встановлювати тільки у таких приміщеннях, де є не менше двох виходів, при цьому необхідно виділити із числа дорослих відповідальних (чергових).
  • У приміщенні, де буде встановлено ялинку, необхідно мати напоготові справні засоби пожежогасіння, їх розташувати на видних і доступних місцях. Забороняється біля ялинки користуватись  відкритим вогнем, запалювати  бенгальські вогні тощо.

Як бачите, усе це не так важко виконати. Зате новорічне свято не буде зіпсоване й принесе багато радощів.

Державний нагляд у сфері пожежної безпеки
Новоград-Волинського району