Друк

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки»

.

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. А в період Новорічних та Різдвяних свят інтерес до цих виробів неймовірно зростає.

З кожним роком збільшується кількість людей, що отримують від цих забав каліцтво: термічні опіки, різні травми. Дуже часто це трапляється внаслідок необережного, і безграмотного користування піротехнічними виробами.

Купуючи піротехнічні вироби, обов'язково ознайомтеся з інструкцією (вона повинна бути на кожному виробі). Якщо немає інформації щодо використання, – значить виріб не сертифікований, тому користуватися ним небезпечно.

Перед використанням прочитайте інструкцію. Запуск петард, феєрверків, ракет забороняється проводити всередині приміщення, з балконів та поблизу житлових, господарських будівель, новорічних ялинок. Це можна виконувати тільки на відкритих майданчиках.

Під час використання піротехнічних виробів забороняється: 
- зберігати піротехніку біля приладів опалення
- переробляти, розбирати піротехнічні вироби чи піддавати їх механічним впливам
- кидати приведені в дію піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів
- нахилятися над піротехнічним виробом під час підпалу гніту , а так само під час роботи піротехнічного виробу .

Дотримуйтесь цих нескладних правил, адже виконання їх є запорукою безпеки вашого життя та здоров’я , а також отримання справжнього задоволення від свята. 

Р.Ю.Рудюк
фахівець (з оперативного реагування) 10 ДПРЧ
лейтенант служби цивільного захисту