Друк

Житомирщина 2013 рік завершує повною виплатою всіх видів соціальної допомоги

.

На цьому наголосила заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Усольцева під час спільного засідання колегії департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації та Президії правління обласної організації товариства Червоного Хреста України.

 Валентина Усольцева звернула увагу на те, що соціальна політика в нашій державі розробляється в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, які адресовані різним категорія громадян, і орієнтовані на підвищення рівня добробуту населення, покращення якості життя та вирівнювання основних економічних показників. Реалізація завдань Глави держави щодо формування сучасної моделі соціального забезпечення громадян на Житомирщині є надзвичайно актуальним питанням з огляду на те, що кожен четвертий житель нашої області отримує соціальну допомогу. 

Валентина Володимирівна, зокрема, зазначила, що до кінця цього року в Житомирській області буде завершено виплату всіх видів соціальної допомоги, оскільки це питання перебуває на постійному контролі Міністра соціальної політики України та керівництва облдержадміністрації. 

У грудні по Житомирській області збільшено розмір пенсії в середньому на 50 гривень. В загальному по регіону ця сума складає 18,5 млн. грн. на виплати пенсійного забезпечення за один місяць.

Нагадаємо, з 1 грудня поточного року органами Пенсійного фонду України проведено перерахунок пенсій у зв'язку з черговим підвищенням розміру прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» з 894 грн. до 949 грн. У результаті зазначеного перерахунку збільшено мінімальні пенсії, додаткові пенсії постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, надбавки і підвищення до пенсії, розмір яких залежить від величини прожиткового мінімуму, а саме підвищення до пенсії ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, надбавки до пенсії донорам, підвищення дітям війни, надбавки за особливі заслуги перед Україною. Мінімальний розмір пенсійної виплати з 1 грудня збільшено на 55 грн. і становить 949 грн.

Президент України Віктор Янукович наголошує, що зростання заробітних плат, пенсій та соціальних виплат продовжиться і наступного року.

Прес-служба
облдержадміністрації