Друк

Фінішувала благодійна акція «Милосердя»

.

З метою посилення уваги суспільства до потреб старшого покоління, забезпечення належного соціального захисту ветеранів і громадян похилого віку, на виконання заходів щодо відзначення 1 жовтня Дня ветерана та 3 грудня Міжнародного дня інвалідів територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград-Волинського району проведено благодійну акцію «Милосердя».

 Під час акції проведено зустрічі та направлено 115 листів-звернень до керівників підприємств, організацій всіх форм власності, благодійних та громадських організацій і релігійних конфесій з метою надання матеріальної та соціально-побутової допомоги  ветеранам та інвалідам.

В ході  благодійної акції «Милосердя» до Дня ветерана відвідано 790 ветеранів війни та праці, які знаходяться під опікою терцентру, з врученням продуктових наборів, придбаних за рахунок благодійних коштів, отриманих    територіальним центром соціального обслуговування.

27 вересня, напередодні Дня ветерана, територіальним центром спільно з виконкомом Суслівської сільської ради організовано та проведено урочистий захід під гаслом «Тепло душі даруймо ветеранам». А 30 вересня та 1 жовтня такі заходи відбулися для ветеранів Ярунської сільської ради та Городницької селищної  ради. Тут за запашним чаєм та солодощами лунали пісні й частівки за участю народного колективу «Білі голубки» клубу с.Сусли, народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу «Перлина» с.Гірки та вокальної жіночої групи «Берегиня», яка створена із самих ветеранів відділення соціально-побутової адаптації територіального центру у смт.Городниця. Не зважаючи на свій вік та втому учасники зібрання підхоплювали спів та йшли у веселий  танок. А потім безмежно дякували організаторам  заходу за шану, повагу та створене свято.

З нагоди відзначення 3 грудня  – Міжнародного дня інвалідів надано допомогу продуктами харчування 140 інвалідам, які обслуговуються територіальним центром, 10 сім’ям, які складаються з двох і більше інвалідів, за рахунок бюджетних коштів відповідно до затвердженої програми та за рахунок благодійних коштів, отриманих територіальним центром соціального обслуговування, 25 інвалідів району отримали грошову матеріальну допомогу районної державної адміністрації.

На території Городницької селищної ради організовано та проведено  тематичний захід „Разом нам все під силу!”  для осіб з обмеженими  фізичними можливостями та зустріч інвалідів Ярунської сільської ради під девізом «Дивися на нас, як на рівних» з організацією концертної програми  за участю вокальної групи «Берег надії», учасницями якої є жінки, котрими опікується  відділення соціально-побутової адаптації в с.Ярунь. Організатори заходів присутніх гостей пригостили солодощами та запевнили їх у своїй надійній підтримці.

Крім того, з нагоди Дня ветерана та Міжнародного дня інвалідів, за участю керівників районної державної адміністрації, проведено День відкритих дверей у Лебедівському стаціонарному відділенні для постійного проживання. Вітання звучали від заступника голови районної державної адміністрації Даниленко Н.В., начальника управління праці та соціального захисту населення Андрущенко Л. А., Лебедівського сільського голови Фоміної Н.П.

Ще раз хочемо зазначити, що проведення відповідних заходів стало можливим завдяки небайдужим громадянам нашого суспільства, а саме: керівникам  ДП «Нов.-Волинський ДЛМГ» Нусбауму С. А., ТОВ «Смолка» Войцехівському В. С., ТОВ «Новофарм-Біосинтез» Перерві В.І., «Приват Банку» Ломако А. А.,  ТОВ «Бетек» Фарафонову В. А,  ФГ «БАУР-ММ» Медвєдєву О. М., ринку «Урожай» Григоренку В. В., ФГ «Аделаїда» Курчинському А.В., СТОВ «Птахівник» Гальчук В.Д., СТОВ «Агросоюз» Борецькому Ю.Ф., СФГ «Кредо» Кирпонос В. С., П/ПО/СП «Золота нива» Павлюку С. Р., СТОВ «Злагода» Лавренюку В. Г., ТОВ «Тополя» Тарасенку С.І.,  ФОП Черевко Н.Я., ФОП Козаченку С. О.,   ПП «Поляна» Марченку М.А, а також  приватним підприємцям Лук’янцю А.І., Мішурі О. М., Марчуку П. В.    Марчук Г. І.,  Кулявцю М. М., Медвецькій Н. І., Шевченку Д.С., Харитонюк С.В. та іншим,  які відгукнулися на наше прохання та  надали благодійну допомогу одиноким громадянам за місцем проживання, проявили щедрість своєї душі і прийняли участь у Всеукраїнській благодійній акції «Милосердя». Підопічні територіального центру безмежно вдячні за проявлене милосердя та доброту і щиро бажають всім міцного здоров’я, благополуччя  в родинах та успіхів в роботі. Нехай вчинене Вами добро завжди повертається до Вас сторицею.

Директор терцентру                                  
Н.Ф.Івасів