Друк

Створення нових робочих місць залишається одним із основних завдань районної влади

.

Про стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік у контексті реалізації завдань Президента України  обговорювалося на засіданні круглого столу, який 10 грудня відбувся у міському центрі зайнятості.

У засіданні взяли участь начальник міського центру зайнятості В.А. Сербін, заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, заступник начальника районного управління праці та соціального захисту населення О.О. Морозова, працівники міського центру зайнятості  

«Створення нових робочих місць залишається одним із основних завдань районної влади, - відзначила заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко, розпочинаючи засідання «круглого столу. – Такі завдання перед нами ставить Президент України, і органи виконавчої та представницької влади, профільні структурні підрозділи районної державної адміністрації, міська служба зайнятості мають активізувати роботу згідно з новим Законом України "Про зайнятість населення"».

Відповідно до нього, за словами Наталії Володимирівни, при створенні нових робочих місць роботодавцям передбачені державні компенсатори та пільги. Зокрема, йдеться про відшкодування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у разі працевлаштування безробітних, в першу чергу, з числа соціально незахищених категорій населення.

Начальник міського центру зайнятості В.А. Сербін ознайомив присутніх з пріоритетними завданнями підвищення рівня зайнятості населення та створення нових робочих місць.

За словами Віктора Андрійовича відповідно програми зайнятості на 2013 рік на території Новоград-Волинського району  планується створити 410 нових робочих місць.

«Протягом січня-листопада у районі фактично створено 348 нових робочих місця, що складає 85 % від доведеного завдання, - відзначив Віктор Андрійович. – З них на підприємствах, установах організаціях району прийнято 88 працівників на новостворені робочі місця, ліквідовано – 15 робочих місця; зареєстровано 189 договорів між фізичними особами-суб’єктами підприємницької діяльності та найманими працівниками, ліквідовано – 189 договорів; зареєстровано 71 фізичну особа - суб’єкт підприємницької діяльності, ліквідовано – 53».

- Окрім цього, з метою підвищення конкурентоспроможності було організовано стажування громадян району з подальшим працевлаштуванням у таких підприємствах: ПОСП «Колос», ЖФФГ «Аделаїда», ТОВ «Агросоюз», а  також видано 20 ваучерів за різними спеціальностями, - зауважив Віктор Андрійович. Він також додала, що задля збільшення рівня зайнятості населення шляхом легалізації тіньової зайнятості й наближення професійно-кваліфікаційного рівня безробітних до вимог сучасного ринку праці 293 жителі району стажувалися та були слухачами курсів, також центром зайнятості проводилися семінари з роботодавцями, укладалися договори на організацію тимчасових робіт.

«Наше завдання полягає у підвищенні економічної активності жителів нашого краю та сприянні їх зайнятості, посиленні соціального захисту працюючих, стимулювання створення робочих місць з гідною оплатою праці, а також детінізації трудових відносин», - сказала на завершення заступник голови райдержадміністрації Н.В. Даниленко.

 

Інна Денисенко,
завідувач сектора інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю