Друк

Житомирщиною крокує естафета на знак пам’яті про тих, хто віддав своє життя за наше мирне сьогодення

.

 Учора, 5 грудня, делегація Новоград-Волинського району урочисто передала Ємільчинському району естафету „Вірність кордону”. Заходи відбулися у с. Чижівка біля пам’ятника воїнам-односельцям.

 Варто відзначити, що естафетні символи інформаційної теле-радіо естафети «Вірність кордону», присвяченої 70-ій річниці визволення Житомирщини від німецько-фашистських загарбників у 1943-1944 рр. і 95-ій річниці Прикордонної Охорони, а також естафетного символу естафети «Пам’ять і примирення», приуроченої 365-ій річниці національно-визвольної боротьби українського народу під проводом Б. Хмельницького та 245-ій річниці козацько-селянського повстання під назвою «Коліївщина» 6 листопада були передані нашому району від Червоноармійського району.

У заході взяли участь заступники голів Новоград-Волинської та Ємільчинської райдержадміністрацій – Н.В.Даниленко та М.А. Островський, заступник голови Новоград-Волинської районної ради М.А. Лосовський, голова районної ради ветеранів П.П. Фатенко, голова ради ветеранів Житомирського прикордонного загону, капітан 3-го рангу запасу В.В. Пузовіков, полковник у відставці, ветеран прикордонних військ, учасник бойових дій у Афганістані В.К. Довгалюк, голова ради ветеранів Ємільчинського району В.Й. Яценко, Чижівський сільський голова А.В.Ратушнюк, директор школи В.Б. Лагодинський , учнівська молодь та мешканці села.

Ведуча заходу розпочала урочисте зібрання такими словами: «Сьогоднішній мітинг пов’язаний з подіями Великої Вітчизняної війни та присвячені 95-й річниці Прикордонної Охорони та 70-річчю визволення Житомирщини і нашого краю від німецько-фашистських загарбників. Основна мета його – згадати, пам’ятати, вберегти і не допускати подібного».

Голова ради ветеранів Житомирського прикордонного загону В.В. Пузовіков у своєму виступі відзначив, що сьогодні вшановується пам’ять воїнів, котрі полягли, обороняючи наш край, і «ми віддаємо їм шану».

В’ячеслав Володимирович  вручив на згадку відомчий нагрудний знак Державної прикордонної служби України «Ветеран військової служби» полковнику у відставці, ветерану прикордонних військ, учаснику бойових дій у Афганістані В.К. Довгалюку.

У ході заходу виступили учні Чижівської ЗОШ І-ІІІ ст., співочі гурти «Намисто» та  «Січ». Юнаки-старшокласники несли почесну варту біля підніжжя пам’ятника воїнам-односельцям

Заступники голів Новоград-Волинської та Ємільчинської райдержадміністрацій – Н.В.Даниленко та М.А. Островський поклали квіти до обеліску. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Інна Денисенко,
завідувач сектора інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю