Друк

У територіальних громад Новоград-Волинщини багато планів

.

Серед доручень Президента України Віктора Януковича особливе місце займає питання щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи та забезпечення широкого громадського обговорення у регіонах Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

 Такі пріоритети потребують виваженого і послідовного впровадження у життя. Насамперед, робота влади повинна бути зосереджена на вивченні проблем територіальних громад шляхом налагодження тісної співпраці з ними та обґрунтування необхідності реформування місцевого самоврядування, кінцевим підсумком якого повинно стати поліпшення його діяльності та підвищення демократичної участі населення в суспільстві. 

Протягом цього тижня за участі керівництва району, представників керівництва територіальних громад, депутатського корпусу районної ради відбулися зустрічі, на яких обговорювались основні завдання, котрі виконавчі комітети сільських, селищної та районної рад планують реалізувати у наступному 2014 році. Серед них значна увага приділена питанням розвитку інфраструктури населених пунктів, наведенню благоустрою, будівництва, ремонту доріг, реконструкції водопровідних мереж та завершення роботи по освітленню вулиць, покращення діяльності об’єктів соціально-культурної сфери, екологічного та санітарного стану підвідомчої території тощо. Учасники заходу озвучили й коло проблем, котрі перешкоджають втілити у життя задумане.

Як зазначали на зібранні голови сільських, селищної рад, новий проект вищезгаданої Концепції передбачає ряд позитивних нововведень – зменшення складності та витратності існуючої системи самоврядування та її ефективності, боротьбу з корупцією, посилення фінансової спроможності органів місцевого самоврядування (бюджетна децентралізація), забезпечення надання якісних до доступних публічних послуг населенню, захист інтересів громадян в усіх сферах життя та зростання їхнього добробуту, підвищення комфорту людей на всій території України, незалежно від місця проживання. А тому вони готові підтримати визначений курс Глави держави, спрямований на впровадження передового досвіду країн Європи і світу в роботу органів місцевого самоврядування України. 

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю