Друк

Житомирські чиновники відстоювали честь області у Києві.

.

З 29 по 31 жовтня 2013 року на базі Академії муніципального управління у Києві пройшов заключний тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».

Житомирську область представляли та виборювали першість у цьому професійному змаганні у номінації «Кращий керівник»: заступник директора департаменту-начальник бюджетного управління департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Венцель та директор Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Житомирської області Лілія Бобровська;

у номінації «Кращий спеціаліст»: головний економіст департаменту фінансів Житомирської обласної державної адміністрації Оксана Опанащук та провідний спеціаліст сектора з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, у справах преси та інформації апарату Житомирської районної державної адміністрації Ірина Шолька.

Конкуренція розгорілась не на жарт. Участь брали кращі з кращих – понад 100 державних службовців, які перемогли у ІІ турі конкурсу в своїх регіонах.

Конкурсанти захищали свої творчі роботи, презентувати виступи за обраною темою та брати участь у діловій грі. Оцінювалися повнота розкриття теми, ґрунтовність висновків і рекомендацій, культура мовлення, змістовність та чіткість виступу, використання мультимедійного матеріалу, схем, таблиць, графіків.

Переможці та лауреати Конкурсу:

користуються правом цільового направлення та вступу поза конкурсом до Національної академії державного управління при Президентові України, її регіональних інститутів, магістратур вищих навчальних закладів, які проводять підготовку фахівців за спеціальностями освітньої галузі «Державне управління»;

рекомендуються для проходження стажування в центральних органах виконавчої влади та інституціях державного управління за кордоном;

рекомендуються для зарахування до кадрового резерву на вищі посади в державному органі, в якому вони працюють або на відповідні посади в державних органах вищого рівня.

Довідково.

Щорічний Всеукраїнський конкурс «Кращий державний службовець» започаткований у 2008 році з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Конкурс покликаний сприяти розвитку кадрового потенціалу державної служби, розбудові безперервної системи підвищення кваліфікації посадовців шляхом самоосвіти. Конкурс проводиться у три етапи: І етап на місцевому рівні протягом березня-квітня, ІІ етап на регіональному рівні протягом травня-червня та ІІІ етап на державному рівні протягом вересня-жовтня.

Конкурс проходить у 2-х номінаціях: «Кращий керівник» і «Кращий спеціаліст». Організаційне забезпечення конкурсу здійснюють Національне агентство України з питань державної служби та Школа вищого корпусу державної служби.

Матеріали прес-служби управління
державної служби Головдержслужби
України в Житомирській області