Друк

КРЕАТИВНІСТЬ ОСОБИСТОСТІ

.

6 грудня на базі Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшло чергове засідання творчої групи заступників директорів шкіл району з виховної роботи за темою «Формування креативної компетентності педагога», в якому взяли участь педагоги з Новороманівської, Пилиповицької, Піщівської, Великомолодьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Слободороманівської гімназії.

 

Гарним сніговим, зачарованим красою зими, днем зустрічали гостей директор школи Боровець Валентина Данилівна, заступник з виховної роботи Недзельська Марія Марківна, педагогічний та учнівський колективи.

 

Робота розпочалася представленням діяльності загальноосвітнього навчального закладу в електронній презентації.

Ключовим для дослідження, обговорення та аналізу стало питання психолого-педагогічної готовності педагога до інноваційної діяльності. Джерела готовності до інноваційної діяльності осягають проблематику особистісного розвитку, професійної спрямованості, професійної освіти, виховання і самовиховання, професійного самовизначення педагога. Ця готовність формується під час педагогічної практики, акумулюючи все накопичене. Членами групи визначалась методологія формування креативної компетентності педагога, критерії професіоналізму класного керівника (виступ заступника з виховної роботи Слободороманівської гімназії Дейнеко Н.В.), обговорювалося створення портфоліо педагога, як форми творчого звіту.

Для виявлення власної креативності учасники засідання, учні та вчителі школи взяли участь у ряді тренінгів та вправ («Застосування предметів», «Острівці», «Бачення креативності», «Хто швидше», «Мої враження»), які вміло провела психолог школи Каленюк Світлана Борисівна.

До уваги присутніх заступників з виховної роботи учень 10 класу Тимощук Андрій представив власну презентацію «Класний керівник очима вихованців», в якій подані результати анкетувань та досліджень з учнями 10 класу в діаграмах,  узагальнені поради класному виховнику від вихованців.

За інформацією районного відділу освіти