Друк

Реорганізація «швидкої» поліпшить її роботу, скорочення кількості бригад і виїзного персоналу при цьому не відбудеться

.

З 1 січня наступного року швидка медична допомога має запрацювати у новому статусі. Передбачається, що замість окремих підрозділів у районі та місті працюватиме єдина служба зі спільним центром керування.

 

«Як і дотепер, лікарські та фельдшерські бригади з відповідним транспортом дислокуватимуться на місцях, але підпорядковуватимуться не місцевим медичним структурам, а єдиному Центру, – пояснюють у відділі охорони здоров’я райдержадміністрації. - Це має позитивно вплинути на якість роботи служби, позаяк раніше «швидка» діяла за територіальним принципом, що породжувало багато алогізмів і скарг. З іншого боку й фінансування «швидкої» раніше також здійснювали за територіальним принципом - це робили місцеві громади, можливості яких інколи дуже різнилися».

 

Розпорядженням голови районної державної адміністрації С.І. Лавренюка «Про передачу станції швидкої медичної допомоги Новоград-Волинського міськрайонного ТМО до складу комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради» утворено комісію по прийому-передачі станції швидкої медичної допомоги Новоград–Волинського міськрайТМО у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області  до складу комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради. Для подальшого функціонування служби швидкої допомоги на баланс Центру також переходить усе її рухоме та нерухоме майно.

За словами очільника виконавчої влади району С.І. Лавренюка необхідно створити всі умови, аби забезпечити жителів району якісними медичними послугами. «Рівень здоров’я населення є важливим фактором загального розвитку регіону та ефективності діяльності влади», – відзначає Сергій Іванович.

Варто зазначити, що реформування не передбачає скорочення виїзного персоналу та кількості бригад, натомість відбудеться лише оптимізація управлінського й допоміжного персоналу за рахунок об’єднання служби у єдину регіональну структуру. Кошти, які наразі використовують на утримання дублюючих структур, скерують на поліпшення оснащення виїзних бригад, підвищення якості підготовки персоналу.

Інна Денисенко,
головний спеціаліст з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації