Друк

Разом нам все під силу!

.

Міжнародний день інваліда – це  день, коли є можливість в черговий раз привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, виявити існуючі проблеми та визначити можливості для поліпшення становища таких людей.

 

Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Новоград-Волинського району провів ряд заходів щодо відзначення Міжнародного дня інваліда у районі, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

В цей день одиноких інвалідів Лебедівської сільської ради та мешканців Лебедівського стаціонарного відділення для постійного проживання, де перебуває 10 інвалідів, відвідали заступник голови райдержадміністрації Даниленко Н.В., голова міськрайонного Товариства Червоного Хреста України Константинова В.Н., директор терцентру Івасів Н.Ф. та Лебедівський сільський голова Фоміна Н.П. Від шановних гостей інваліди  почули слова підтримки  з найкращими побажаннями та отримали подарунки.

Крім того, громадяни з обмеженими фізичними можливостями, які проживають на території Ярунської сільської ради, де саме працює відділення соціально-побутової адаптації, були запрошені на захід, який відбувся у клубі для громадян старшого віку «Острів надії». Тут всі присутні зустрілися з головою Ярунської ветеранської організації Янчуком А.Ф., інвалідом Великої Вітчизняної війни, який з власного досвіду знає і відчуває всі труднощі та незручності, з якими стикається інвалід у сучасному житті.

За запашним чаєм із солодощами працівники терцентру ознайомили всіх присутніх з тими соціальними  послугами, які мають право отримувати всі бажаючі пенсіонери та інваліди. Тут до їх послуг: соціальні працівники, медична сестра, психолог, швачка, майстер з ремонту взуття. Щовівторка та четверга відкриває двері для всіх бажаючих клуб дозвілля «Острів надії».

3 грудня тут лунав веселий сміх, задушевна пісня та спогади минулих літ. В цей день приймалися  пропозиції та побажання щодо планування зустрічей та заходів на 2013 рік.

Не залишилися поза увагою інваліди району. Працівники терцентру відвідали за місцем проживання одиноких інвалідів Несолонської, Повчинської, Токарівської, Красилівської, Наталівської, Поліянівської, Пищівської, Барвинівської та інших  сільських рад. Вкотре цікавилися життям, намагалися виявити  та вирішити проблеми та перепони, які не можуть подолати самі інваліди.

Значну матеріальну підтримку надали наші постійні благодійники – фермерське господарство «Аделаїда», СТОВ ім.Б.Хмельницького с. Повчино, , ТОВ «Бісквіто-Мілк», ПП «Поляна» с.Поліянівка та інші приватні підприємці сіл району.

Об’єднавши зусилля влади, наші зусилля, небайдужість суспільства, оптимізм та силу духу самих інвалідів, можна зламати всі перешкоди, які виникають на життєвому шляху кожного інваліда – бо тільки разом нам все під силу!

Директор терцентру                                                            
Н.Ф.Івасів