Друк

Що таке HАCCP?

.

   В Україні впроваджена європейська модель контролю над якістю та безпечністю харчових продуктів - HАCCP (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація програм НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов’язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.

      З метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР в Україні фахівці проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні», Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів разом зі спеціалістами платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus» розробили безкоштовний навчальний курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач».      

       Навчальний курс присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР, та доступною мовою пояснює такі непрості питання:

-         що таке нове харчове законодавство України;

-         що харчове законодавство дає бізнесу та споживачам;

-         хто такі оператори ринку;

-         що таке простежуваність у харчовому законодавстві:

-         що таке НАССР та як його правильно читати.

Курс спрямований насамперед на представників бізнес-середовиша, але буде цікавим як фахівцям державного сектору в харчовій галузі, так і споживачам.

      Навчання повністю безкоштовне, воно побудоване у вигляді відеолекцій. За результатами успішного проходження курсу учасники отримають відповідні сертифікати.

     Також інформуємо, що зареєструватися на безкоштовний навчальний онлай-нкурс можна за посиланням:  https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:MinAgro+HACCP101+2019_T2/about

За інформацією звертайтесь до Новоград – Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за адресою:      вул. І.Франка, 48    м. Новоград - Волинський або за телефоном (04141) 5-22-36 

Начальник Новоград – Волинського районного управління

Головного управління  Держпродспоживслужби

в Житомирській області                                                                             

О.С.Коваль