Друк

На Житомирщині стартував Всеукраїнський тиждень права

.

Щороку в тиждень, що включає 10 грудня – Міжнародний день прав людини, в Україні стартує тиждень права. 11 років тому його проведення ініціювала Координаційна рада молодих юристів – консультативно-дорадчий орган при Міністерстві юстиції України.

Всеукраїнський тиждень права - 2018 приурочений 70-річчю Загальної декларації прав людини і включає масштабну серію правоосвітніх заходів у кожній області, і на Житомирщині зокрема, у закладах освіти, культури, в пенітенціарних установах, трудових колективах тощо. Серед переліку цих заходів – семінари, зустрічі, правові уроки, науково-практичні конференції, екскурсії, робота юридичного майданчика «Мої права».
Новацією нинішнього правового форуму стало проведення 12 грудня загальнонаціонального тесту з перевірки правової грамотності населення. Бажання взяти участь у тестуванні онлайн (хто попередньо зареєструвався) або оффлайн виявили жителі області, старші 18 років, які не є юристами, але хочуть дізнатися результати своїх індивідуальних знань у галузі права.
Всеукраїнський тиждень права, який триватиме з 10 по 16 грудня, покликаний привернути максимальну увагу органів державної влади та суспільства до тих правових проблем, які виникають, та необхідності захисту прав людини. Тож недарма його цьогорічний символ – парасолька, яка захищає та об'єднує зусилля всіх задля утвердження прав людини в Україні.