Друк

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації від 07.12.2018 №1048

.

Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят для дітей. 

Відповідно до статей 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21.11.2018 № 462 «Про заходи щодо проведення новорічних та різдвяних свят для дітей», з метою належної організації змістовного дозвілля школярів та молоді у новорічні і різдвяні свята, у період зимових канікул 2018-2019 року, формування національної свідомості та ідентичності, відродження духовності і збереження традицій народу:

1. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (О.Морозова), відділам освіти (О.Антипчук), культури (Л.Бобровська) райдержадміністрації, секторам сім'ї, молоді та спорту (В.Дейнека), охорони здоров'я (Т.Гусєва) райдержадміністрації, службі у справах дітей (В.Бойко) райдержадміністрації, рекомендувати сільським радам забезпечити :
1) проведення в населених пунктах району концертів, обрядових вистав, театральних постанов, інших дійств для дітей до новорічних і різдвяних свят;
2) відвідання зазначених заходів, насамперед дітьми-сиротами; рідними дітьми батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім'ї; дітьми, взятих на облік службами у справах дітей як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах; дітьми з інвалідністю; дітьми, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; дітьми із малозабезпечених і багатодітних сімей; дітьми, які залишились без догляду; обдарованими дітьми; дітьми батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві, або під час виконання службових обов'язків; дітьми, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в анти терористичній операції; дітьми, зареєстрованими як внутрішньо переміщені особи, із врученням їм дитячих новорічних подарунків;
3) відвідання школярами під час зимових канікул театрів, кінотеатрів, музеїв, інших закладів культури і мистецтва та організацію для них екскурсій, туристичних поїздок Україною;
4) відкриття в грудні 2018 року свята Новорічної ялинки у населених пунктах району.
2. Відділу освіти райдержадміністрації, сектору сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечити участь дітей пільгових категорій району у обласному заході під патронатом голови облдержадміністрації.
3. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, відділу освіти райдержадміністрації, сектору сім'ї, молоді та спорту райдержадміністрації забезпечити участь дітей пільгових категорій району у новорічних святкових виставах, організатором яких є Міністерство соціальної політики України, органи виконавчої влади, громадські та благодійні організації.
4. Службі у справах дітей райдержадміністрації, забезпечити заходи щодо виявлення дітей, які залишилися без нагляду, та влаштування їх у заклади соціального захисту для дітей.
5. Рекомендувати Новоград-Волинському відділу поліції ГУНП України в Житомирській області (Ю.Кононенко), відділу Державної служби з надзвичайних ситуацій у Новоград – Волинському районі (О.Рафальський) забезпечити громадський порядок під час проведення масових новорічних заходів, приділивши особливу увагу питанням дотримання вимог безпеки дорожнього руху та протипожежної безпеки.
6. Відділу організаційно-інформаційної роботи райдержадміністрації (Н.Скаковська) забезпечити широке висвітлення в місцевих засобах масової інформації заходів щодо проведення новорічних і різдвяних свят.
7. Сектору охорони здоров'я райдержадміністрації організувати надання, у разі потреби , медичної допомоги учасникам новорічних і різдвяних заходів.
8. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації до 25 січня 2019 року подати райдержадміністрації інформацію про виконання розпорядження.
9. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови райдержадміністрації Н.Даниленко.

Перший заступник голови
державної адміністрації Н. Даниленко