Друк

Щодо заборони вилову риби повідомляємо

.

Управління агропромислового розвитку Новоград-Волинської районної державної доводить до відома громадян, що відповідно до наказу Управління державного агентства рибного господарства у Житомирській області від 23.10.2018 року № 46-у «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах у водоймах, що знаходяться у зоні контролю Житомирського рибоохоронного патруля», з 01 листопада 2018 року діє заборона на будь-який вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах в осінньо-зимовий період 2018-2019 років до початку весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів.

Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція до місця зимівлі. У риби різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, уповільнюється інтенсивність росту, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються реакції на подразники. Для збереження рибних ресурсів згідно із Правилами рибальства у зимовий період, Держрибагентством вводиться заборона на лов риби на зимувальних ямах.
Держрибгентство закликає всіх рибалок-любителів, рибалок-спортсменів та рибалок-промисловиків дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів на зимувальних ямах. В разі виявлення порушень, винні особи будуть притягнуті до адміністративної або кримінальної відповідальності, в залежності від ступеню завданих збитків.

ПЕРЕЛІК
заборонених для будь-якого рибальства зимувальних ям (місць зимівлі
риби) у водоймах Новоград-Волинського району

Річка СЛУЧ

- ділянка від Курчицького дитячого табору до перекату урочища Ліптов протяжністю 1000 м;
- ділянка річки від Млина у м. Новоград-Волинський проти течії протяжністю 400 м до скелі;
- ділянка річки від греблі у с. Олександрівка проти течії 500 м до краю лісу «грабини»;
- ділянка річки в с. Курчиця проти течії мосту до «Попової гори» протяжністю 400 м.

Начальник управління В.Ткачук