Друк

УВАГА! Пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин

.

З 04.10.2018року на території Житомирської області (в т.ч. в Новоград-Волинському районі) планується проведення осінньої кампанії із пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Вакцинація буде проводитись повітряним транспортом на протязі 10 днів.

Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Спеціально вибраний саме такий варіант: використовуються невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувалися лише тварини, а всередині – активна вакцина. Розкидатиметься вакцина над територією, де проживають дикі тварини, – не над містом, не над жодними іншими населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Тому грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.
Вакцина являє собою поживну принаду в яку поміщений полімерний блістер з антигеном. Вакцинації підлягають собаки, вовки, лисиці, єнотоподібні собаки, єноти, домашні та дикі кішки. Протипоказання відсутні.
Звертаємось до мешканців району з проханням та порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин

Заздалегідь дякуємо за порозуміння!

Новоград–Волинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.
Тел. (04141) 5-60-49, 5-22-36