Друк

Участь команди Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів в обласному зборі-змаганні «Школа безпеки»

.

7 червня 2018 року в селі Стрижівка Любарського району стартував обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», у якому взяли участь 18 команд з міст, районів та ОТГ області.

Новоград-Волинський район представляла команда учнів Колодянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (вихованці РЦТСТУМ) на чолі з вчителем (керівником гуртка) Дорошкевичем Петром Олексійовичем.
Гра-випробування «Школа безпеки» проводиться з метою пропаганди здорового активного способу життя, оцінки можливостей дітей орієнтуватися в надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також популяризації основ безпеки життя, підготовки до служби в Збройних Силах України, виявлення кращих та найсильніших команд серед загальноосвітніх навчальних закладів області.
Упродовж двох діб понад 190 дітей разом з керівниками жили в умовах природного середовища, у власноруч розгорнутому наметовому таборі.
За ці дні їм довелося подолати 4 рятувальні дистанції, а також пройти медичні та психологічні тестування і конкурси:
• на дистанції «Бойове розгортання та гасіння пожежі» учасники демонстрували уміння та навички роботи з пожежним обладнанням і спорядженням та гасіння пожежі;
• аварійно–рятувальні роботи в зоні хімічного або радіаційного забруднення;
• конкурс "Основи медичних знань";
• рятувальні роботи в зоні природного середовища.

У перший день змагання розпочалися на стадіоні «Освіта – Колос» с. Громада Любарського району. Тут підлітки продемонстрували фізичну витривалість та загартованість, вміння користуватися засобами захисту органів дихання від впливу хімічного та радіаційного забруднення та на швидкість одягали захисні костюми в етапі «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії».
8 червня команди показували свої вміння в конкурсах: рятувальні роботи в умовах природного середовища, орієнтування у невідомій місцевості, долали навісні переправи, рятували життя потерпілому на та правильно надавали першу медичну допомогу.
Наша команда виборола ІІІ місце в етапі «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії. Загальнокомандне 9 місце.