Друк

Тренінг для підлітків

.

У результаті швидких і радикальних змін у соціальному, політичному й економічному житті нашої країни виявлено дефіцит уваги складних проблем соціалізації підростаючого покоління.

Тому 6 червня 2018 року за ініціативи Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було запрошено практичного психолога Житомирського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Сторожук Ліну Вікторівну, яка провела тренінг для вихованців будинків сімейного типу Новоград-Волинського району на тему «Розвиток впевненості в собі та формування навички вирішення проблем». Мета тренінгу: сприяти формуванню та розвитку у підлітків ефективно вирішувати проблеми які виникають у процесі розвитку самосвідомості.
У ході тренінгу практичний психолог на практиці продемонструвала і відпрацювала з присутніми комплекс прийомів, які сприяють інтеграції та взаєморозумінню. Використовуючи як приклад різні життєві ситуації, діти отримали можливість аналізувати рівень сприйняття почутого від інших людей, відпрацьовували елементи словесного, емоційного, тактильного впливу на співрозмовників.
Діти обмінялися думками щодо значення правильного спілкування між людьми та його впливу на свідомість. Адекватно сформована самооцінка визначає самопочуття людини та її ставлення до світу. Тому прийняття самого себе крокує поруч з толерантністю у ставленні до інших людей, а також з добротою й доброзичливістю.
І як говорив Оскар Уайльд: «Будь собою, інші ролі зайняті».

За інформацією Новоград-Волинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді