Друк

Дуже важливо перевірятися на ВІЛ, якщо існують ризики інфікування. Твоє здоров’я — в твоїх руках. ВІДЕО

.

Тестування на ВІЛ є невід’ємним компонентом програми надання комплексної медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ. Швидкі тести, що пропонуються неурядовими організаціями, зокрема і Благодійний фонд “нехай твоє серце б’ється”, є першим кроком до виявлення позитивних випадків ВІЛ і спрямування людини на лікування. 

Протягом перших тижнів, місяців чи навіть років носійства ВІЛ не має жодних симптомів. Тим часом вірус поволі окупує та руйнує імунну систему людини, а та – передає вірус далі. Якщо людина вчасно не виявить вірус і не розпочне лікування, у неї розвинеться СНІД, безповоротний стан, коли імунна система настільки ослаблена, що не може побороти найпростіші інфекції, і внаслідок якоїсь із них людина зрештою помирає. 

Саме відсутність звички регулярного тестування на ВІЛ і є основною проблемою в подоланні цієї хвороби. Адже позитивний тест на ВІЛ сьогодні не є вироком. Існує надійний спосіб тримати вірус під контролем за допомогою ліків. Це – антиретровірусна терапія  (АРВ-терапія), завдяки якій ВІЛ-інфіковані можуть жити довге й повноцінне життя, народжувати здорових дітей і не поширювати вірус серед інших. 

Антиретровірусна терапія є безоплатною – ліки можна отримати в закладах охорони здоров’я своєї громади. Головне – знати про свій ВІЛ-статус, аби вчасно почати терапію і запобігти розвитку СНІДу та передачі вірусу іншим. 

Крім того, усім людям важливо регулярно проходити тестування на ВІЛ. Воно є безоплатним. Пройти тестування можна у сімейного лікаря, в кабінеті довіри, у медзакладах або мобільних пунктах для тестування. Знайти зручну локацію можна за допомогою сайту ТЕСТПоруч. та ТестВдома для проходження тесту вдома. Також тестування на ВІЛ та гепатити щоразу проводять під час донації крові. 

Пройдіть тестування на ВІЛ! Знати свій статус – це відповідально щодо свого здоров’я і здоров’я ваших близьких. ВІЛ стосується кожного. 

За інформацією Благодійного фонду “Нехай твоє серце б’ється”, пройти безкоштовний тест на ВІЛ у Житомирській області можна за номерами: 

Житомир – 095–133–49–70 

Коростень – 097–177–72–77 

Бердичів – 096–32–464–21 

Звягель – 063–34-975-76

З сайту ЖОВА