Друк

Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS

.

55 000+ автобусів. 20+ міжнародних пунктів пропуску. А ще кордони без черг. Чіткі правила для усіх перевізників. Прозорі процедури перетину кордону.
 
Все це про єЧергу для автобусів – цифрове рішення, яке Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України запустили за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS». Саме тема єЧерги для автобусів стала ключовою під час форуму міжнародних автобусних перевезень «З’єднуємо людей та міста» 22 березня.
 
єЧерга для автобусів – це унікальний цифровий інструмент, що дозволяє впорядкувати міжнародні перевезення в Україні. 1 серпня минулого року система стала доступною для міжнародних автобусних перевезень в тестовому режимі на пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ. А вже за пів року її запустили на понад 20 МАПП. З її допомогою понад 55 000 автобусів змогли здійснити свої рейси за кордон.
 
Підтримавши її створення, проєкт TAPAS став частиною реалізації нової транспортної реформи, яка є важливою складовою соціально-економічного розвитку держави.
 
єЧерга – комплексний проєкт, від якого виграють всі: перевізники можуть оптимізувати свої бізнес-процеси, економити витрати та час; держава – зменшити корупційні ризики, регулювати вантажо- та пасажиропотік, а також покращити безпеку на дорогах.
 
Загалом від початку запуску інструменту у грудні 2022 року за електронною чергою кордон перетнули понад 855 000 вантажівок та автобусів.
 
З сайту ЖОВА