Друк

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

.

Шановні співвітчизники! Дорогі земляки!
Сердечно вітаю вас з одним із найважливіших національних свят – Днем Соборності України!

Бути єдиним і вільним – про це український народ мріяв з прадавніх часів. Початок втілення мрії у життя був покладений 22-го січня 1919-го року, коли про це публічно було заявлено на знаменитій Софійській площі української столиці. Об'єднання двох народних республік в одну, назване «Актом злуки», залишилося тільки декларацією, але з'явилася надія, що рано чи пізно це станеться.
Минуло майже сімдесят років, допоки 22-е січня 1990-го року мільйони українців не утворили справжній живий ланцюг від Києва до Львова, щоб знову відзначити День Соборності.
Боротьба за єдність та свободу України триває. Та успіх побудови демократичної і міцної держави залежить від наших спільних зусиль, від дотримання принципів незалежності, від усвідомлення власної відповідальності за майбутнє усього українського народу. Ми повинні бути гідними місії, покладеної на нас долею, мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків, виправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків.
Нехай день Соборності допоможе кожному з нас ще глибше усвідомити історичне коріння, зміцнить нашу силу і волю, а наша щоденна діяльність позначається світлими справами, спрямованими на розвиток і зміцнення Батьківщини, на добробут і розквіт духовності народу.
Міцного здоров'я вам, щастя, добра, миру і віри у гідне майбутнє рідного краю та України! Слава Україні та її народові!

 

 

З повагою 

 

 

 

                 Голова районної                                             
                 державної адміністрації 

 

 

 

                 Володимир Михнюк