Друк

Майстер наукової фантастики

.

   У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «Майстер наукової фантастики» (до 100-річчя від дня народження Айзека Азімова — американського письменника-фантаста, ученого).

      Письменник народився 2 січня 1920 року в єврейській родині у містечку Петровичі Литовсько-Білоруської РСР (нині Смоленська область Росії). У 1923 році його батьки переїхали до США, у 1928 році стали громадянами цієї країни.

     Айзек Азімов — американський письменник, професор біохімії Бостонського університету, популяризатор науки, один з найвідоміших майстрів наукової фантастики та лауреат премії «Гросмейстер фантастики» за заслуги перед жанром. Як у науково-фантастичних, так і в науково-популярних творах Азімова виявляється просвітницький дух прихильника розуму і знання, глибоко заклопотаного майбутнім людства. Захопливі, гостросюжетні, спрямовані в майбутнє, твори Азімова мають успіх у читачів усього світу. Сам письменник убачав високе призначення своєї творчості у тому, що вона допомагає людству вижити: «Людство виживе, якщо сміливо погляне в обличчя теперішньому, якщо матиме мужність прийняти історичні зміни, а не протидіяти їм. Цьому вчить нас... наукова фантастика, і я горджуся тим, що скільки моїх сил пропагую її уроки». Літературна спадщина Азімова перевищує три з половиною сотні книг. Це здебільшого науково-фантастичні романи, повісті, новели, праці з біохімії, математики, астрофізики, міфології.

    Відвідавши районну бібліотеку, читачі можуть ознайомитись з книгами та матеріалами про життя і творчість відомого американського письменника-фантаста.

  

Матеріал підготувала

 бібліотекар районної бібліотеки

 імені Лесі Українки Марія Бака