Друк

Рятувальники Новоград-Волинська проводять позапланові перевірки об'єктів із масовим перебуванням людей

.

На виконання доручення Прем'єр-Міністра України № 44 205/1/1/-19 від 11.12.2019 року, інспекторський склад Новоград-Волинського МРВ Управління ДСНС України у Житомирській області здійснює позапланові перевірки об’єктів із масовим перебуванням людей, зокрема закладів професійно-технічної освіти, загальноосвітніх шкіл та дошкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я зі стаціонаром, гуртожитків, тощо.

 

Так, на виконання доручення, 23 грудня представником відділу було проведено позапланову перевірку Лебедівського стаціонарного відділення для постійного та тимчасового проживання громадян, в основному похилого віку.   

Зокрема, оцінювалась робота адміністрації об’єкту щодо забезпечення належного рівня пожежної та техногенної безпеки, працездатність систем пожежної сигналізації, аварійного освітлення евакуаційних виходів та оповіщення тощо.

Було оглянуто шляхи евакуації та евакуаційні виходи на предмет наявності перешкод для громадян, що можуть завадити їм швидко залишити небезпечне приміщення у випадку надзвичайної події, перевірявся кожен вогнегасник – чи достатній тиск у ньому, чи потрібно його перевірити або провести технічне обслуговування.

Також, було проведено практичне відпрацювання дій персоналу закладу при виникненні умовної пожежі та евакуацію пристарілих громадян, які на постійній основі проживають у відділенні.

Станом на сьогодні проведено перевірки 5-ти закладів професійно-технічної освіти, 4-ри з яких мають гуртожитки, 2-х установ охорони здоров’я, а саме лікарні та будинку дитини, міської автостанції та зазначеного відділення для проживання громадян.

По наслідкам перевірок керівникам вручаються обов’язкові для виконання приписи про усунення порушень, вживаються заходи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Подібні заходи тривають на території усієї області та будуть продовжуватись протягом січня-лютого наступного року.

 

Новоград-Волинський МРВ

Управління ДСНС України у Житомирській області