Друк

В майбутнє – здоровим

.

«Здоров'я — це не все,
але все без здоров'я — ніщо!»

Сократ

7 квітня міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров'я. Свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров'я. У 1948 році організація об'єднала у своїх рядах представників 191 держави світу. Перше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань.

У районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено виставку-попередження «Найбільше щастя у житті — здоров'я». На виставці представлені книги та журнальні публікації з фондів бібліотеки, які знайомлять з історією виникнення медицини, фізичної культури, руху, як основи здоров'я, гігієні, здорового харчування, поради, що до життя без стресу. Усі бажаючі мають змогу переглянути представлені матеріали.
У наш не простий для суспільства час, особливо гостро стоїть питання збільшення захворювань інфекційного характеру: захворюваність на грип та ГРВІ, кір, ВІЛ-інфекція/СНІД, вірусні гепатити та багато інших. Інфекційні хвороби дуже небезпечні, можуть викликати ускладнення, інвалідність, деякі — смерть. Вакцинація захищає нас і наших дітей від інфекцій, запобігає тяжкому перебігу хвороби й ускладненням. Комплекс профілактичних щеплень необхідний кожній дитині вже на першому році життя.
Здоров'я — це стан життя і діяльності людини за умови відсутності хвороб, фізичних дефектів, психологічне, соціальне і духовне благополуччя.
На жаль, людина сьогодні звикла сподіватися не на захисні сили свого організму, а на могутність медицини. Академік Амосов стверджував: «Щоб бути здоровим потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим».

Матеріал підготувала бібліотекар
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Віталіна Артеменко