Друк

Літературний календар, 2019, квітень

.

У районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено Літературний календар. 

Він присвячений 120-річчю від дня народження Володимира Володимировича Набокова, російського письменника: «Скандальний романтик», та 210-річчю від дня народження Миколи Васильовича Гоголя, українського письменника: «Українська легенда: Микола Гоголь». 

Володимир Володимирович Набоков (1899–1977) російський та американський письменник. Свої перші романи він написав російською, але міжнародне визнання він отримав лише після того, як почав писати прозу англійською у 1940 році. Твори В. Набокова характеризуються складною літературною технікою, глибоким аналізом емоційного стану персонажів у поєднанні з непередбачуваним, деколи майже триллерним сюжетом. Коло інтересів Набокова було надзвичайно різностороннім. Він вніс значний внесок до лепідоптерології, викладав російську і світову літературу й видав декілька курсів лекцій з літературознавства.

На виставці, присвяченій В. Набокову, представлені твори такі, як: «Зібрання творів у 4-х томах», «Круг», «Другие берега», «Истребление тиранов», «Защита Лужина», «Весна в фиальте», «Рассказы», «Пьесы», «Стихотворения».

Микола Васильович Гоголь (1809–1852) український та російський письменник, першокласний майстер художнього слова, автор геніальних творів. Гоголь став улюбленим письменником і володарем душ мільйонів людей на планеті. Тому і треба сказати про «українського Гоголя», про першооснову його душі. Великий письменник М. В. Гоголь, на думку багатьох дослідників і літературознавців, є найбільш виразним представником української школи в російській літературі. Українська тематика творів Гоголя — це невід’ємна частина його творчої особистості. Він — один з кращих виразників української ментальності. У його творах найбільш повно і яскраво відтворилися риси українського національного характеру.

На виставці, присвяченій М. В. Гоголю представлені твори такі, як: «Зібрання творів у 8-томах», «Зібрання творів у 7-ми томах», «Зібрання творів у 3-х томах», «Зібрання творів у 2-х томах», «Избранные произведения», «Повести»», «Всі повісті», «Драматические произведения», «Мертвые души», «Миргород», «Вечера на хуторе близ Диканьки», «Петербургские повести», «Пьесы», та інші.

Читачі, відвідавши районну бібліотеку, можуть ознайомитись з матеріалами про життя і творчість письменників, опублікованих у книгах та періодичних виданнях, які передплачує наша бібліотека.

Матеріал підготувала бібліотекар

 районної бібліотеки імені Лесі Українки Марія Бака