Друк

засідання клубу “Кадровик”

.

Представниками Пенсійного фонду України постійно проводиться широка роз’яснювальна робота щодо змін в пенсійному законодавстві та інших питань, що стосуються діяльності Фонду.

 

12 березня в Новоград-Волинському міському центрі зайнятості відбулось чергове засідання клубу “Кадровик” за участі начальника відділу обслуговування громадян Управління пенсійного фонду України Слюсарчук Ірини Василівни. 
Директор Новоград-Волинського міського центру зайнятості Сербін Віктор Андрійович, у своєму вступному слові проаналізував роботу центру, охарактеризував ситуацію на ринку праці, окреслив основні завдання діяльності служби та нові дієві форми співпраці з роботодавцями.
Основними питаннями, які обговорювались на зустрічі, були легальні трудові відносини, реформування пенсійної системи, використання дистанційних форм надання послуг громадянам. 
Ірина Василівна розповіла про переваги легальної зайнятості, звернула увагу присутніх на тому, що лише оформлена відповідно до законодавства праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише офіційна заробітна плата впливатиме на розмір майбутньої пенсії. Ознайомила із змінами в пенсійному законодавстві з 1 березня 2019 року, роз’яснила умови призначення пенсій, обчислення страхового стажу та заробітної плати. Надала роз'яснення щодо правильного оформлення трудових книжок, наказів про трудові відносини для призначення пенсій, а також порядок оформлення пільгової пенсії.
На завершення заходу учасники мали можливість обмінятися досвідом та практичними рекомендаціями.