Друк

День скорботи у Новоград-Волинському районі

.

Сьогодні у с. Броники Новоград-Волинського району біля братської могили воїнів відбулося перепоховання загиблих воїнів Другої світової війни.

На заході були присутні керівництво райдержадміністрації, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та гості.
Житомирщина однією з перших в Україні зазнала нападу ворога. 22 червня 1941 року на світанку ворожа авіація підділа бомбардуванню обласний центр, а в наступні дні її удари відчули на собі місто Новоград-Волинський, Новоград-Волинський район. Ми віддаємо данину і складаємо шану пам'яті воїнам, які боронили наш Поліський край від запеклого ворога. Усім тим, чиї імена навіки викарбувані на гранітних плитах, і тим полеглим воїнам, чиї імена, на жаль, залишаться невідомими. Були встановлені імена трьох воїнів – Широв Іван Федорович, 1916 р.н., уродженець м. Саратова, Зенков Петро Нікіфорович, 1921 р.н. уродженець с. Зубово Псковської області, Атаєв Клеч, 1917 р.н., уродженець Узбецької СРСР.
На території Пулинського району була знайдена медаль «За бойові заслуги» за номером якої в архівах віддалося знайти власника цієї медалі, ним виявився Цілик Олександр Антонович, 1918 р.н., уродженець с. Андріївка Пулинського (Червоноармійського) району, яку він отримав 15.09.1944 році, як тракторист 25 окремого інженерно-аеродромного батальйону сьомої повітряної армії Карельського фронту. Пошуковцями через архівні записи було знайдено сина Цілика Анатолія Олександровича та повернуто медаль батька. На даний час він проживає в смт. Довбиш Баранівського району.
Першим заступником голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Наталією Володимирівною Даниленко та Брониківським сільським головою Надією Федорівною Залевською покладено квіти до Братської могили загиблих воїнів.
Грамотами та подяками було нагороджено пошуківців пошукової групи «Пошук-6» Новоград-Волинського пошукового загону Житомирського об'єднання пошукових загонів.
Схилімо голови перед світлою пам'яттю загиблих воїнів Другої світової війни, а також усіх тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, за світле майбутнє України, відстоюючи її незалежність.