Друк

«Обіймаю піснею тебе»

.

«Краю мій коханий,
Щире твоє слово,
Небо твоє ніжно-голубе,
Рідна Україна, земле колискова,
Обіймаю піснею тебе...»

Іван Михайлович Сльота – людина та особистість знана в Україні й зарубіжжі, творець, який прославив Житомирщину піснями й поезіями, що стали по праву народними.
Біографія митця бере свій початок на Черкащині, де в сільській родині він з'явився на світ, де починав творчу діяльність. Із 1970 року доля його тісно пов'язана з Житомирщиною. Тут Іван Михайлович організував і очолив – як художній керівник та головний диригент – Поліський державний ансамбль пісні і танцю «Льонок». Поєднуючи пісенно-хорову та викладацьку діяльність, пишучи музику й поезії, митець ішов до нових вершин у своїй творчості. Його пісні «Чайка степова», «А льон цвіте», «Не згоряє зоря» та ще багато інших, створених на слова відомих поетів, стали настільки відомими й популярними, що їх вважають народними.
Першого грудня у читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки підготовлено краєзнавчу виставку до 80-річчя від дня народження Івана Михайловича Сльоти, на якій представлено літературу про життя та творчість митця, який мав великий дар, водночас, яскраво виявляти себе і в музиці, і в поезії.

Матеріал підготувала бібліограф
районної бібліотеки для дорослих
імені Лесі Українки
Людмила Жинська